Surrender

Случва се така, че от доста време не съм писал тук за нови банди, но всичко си има много добро обяснение – слушах си предимно неща, които съм споделил вече с аудиторията на SRS (или по-вероятно, вие сте ги знаели от преди това) и съответно нямах вдъхновение да пиша.

Всъщност до скоро беше така, защото тази седмица реших да преслушам един запис, който ми седи в папката с неща за преслушване, което в последно време започна да се пълни само, а аз не правех нищо по въпроса. Е, зациклянето мина и слушалките ми започнаха да „пускат” и нови неща, които всъщност се оказват и много приятна изненада.

Surrender се появяват на хоризонта почти от нищото, разтърсват света ти и после влизаш в интернет, за да ги гугълнеш. И какво излиза точно? Ами явно са петима ентусиасти от Мелбърн и всъщност те сами дават уникално и забавно описание за бандата си във фейсбук или Last.fm:

“5 dudes killing time between Age of Empires battles and listening to dub step music”

Шок и потрес, но всъщност това което мен ме впечатли е това, което са сътворили, докато не са играли Age-а и бих споменал, че от доста време не бях слушал толкова зареден с емоция хардкор запис и директно се почувствах така, както и за пръв път си пуснах последното издание на Casey Jones. Вокала е доста суров и адски подходящ да влиза грубо в мозъка, съумявайки да предава доста директно страстта и емоцията, която носи музиката. Тя сама по себе си е доста приятен мелодичен хардкор с някои леки „металически” залитания, но всъщност не е нищо ново или нечувано. Скромното ми мнение е, че всъщност точно вокалите вдигат зверски левъла на всичко, защото допълват мелодията по неповторим начин, карайки крайниците ти сами да започнат да се мятат нефелно из въздуха, а хората около теб притеснено да увеличават дистанцията между вас.

Мдам, а освен този вокал е редно да споделим, че продуцент на бандата е и Джей Маас (Jay Maas), който сигурно ви е познат и като вокалист и китарист на Defeater, а като продуцент е работил и върху някои много, ама наистина МНОГО любими мои банди и техните албуми, като част от тях са Carpathian, Verse, Ceremony… Според мен това говори предостатъчно и за качествата на Surrender като банда, затова остава и самите вие да чуете и да си кажете мнението.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s