Hagar the Womb

Времето тотално и необратимо сдаде багажа. Вече с умиление си спомням за безгрижните топли дни на пейка или на плажа… (в тези две изречения има рима) Уви, есента е тук, скоро и зимата. Разбира се, това си има и много положителни страни – яки концерти наляво-надясно, празници… Очертават се хубави месеци.

До тогава, обаче, се „радваме“ на точно онова кофти английско време, в което не ти се стои вкъщи, а когато излезеш се псуваш защо си излязъл. Предполагам повечето ме разбирате чудесно.

По същество… Днес ще се заема с нелеката задача да ви представя поредните класически английски отрепки. Щото такова ми е настроението.

С тея чадъри Hagar The Womb са перфектен избор за метеорологичната обстановка в столицата.

Това са Hagar the Womb и както ясно си личи от снимката не може да им се има доверие за някои неща. Но пък, ако не сте ги чували сега е моментът – октомврийската поправителна сесия в пънкарския ни университет 🙂

Hagar the Womb принадлежат към онова специфично английско пънк течение, което в началото на 80-те привлича все повече нови и нови групи, гравитиращи около Crass, the Mob и др. Веднага след като са се извъргаляли от канализацията през 1980г., бандата, тогава съставена само от момичета (опит да се заеме позиция в доминираната от мъже пънк сцена), прави концерт със Zounds и the Mob.

За 5 години съществуване Hagar the Womb обикалят Британия сами и в компания, а заедно с това записват и две официални 12-инчови издания, както и Peel Session за Radio One.

След като записват втория 12-инчак „Funnery in a nunnery“ групата изчезва от хоризонта, най-вероятно завръщайки се там, откъдето е дошла. Барабанистът – Chris Knowles (който по неведоми пътища притежава дипломи по Философия и Литература) става известният DJ – Chris Liberator. (Не знам с какво е известен, но това определение го дава всемогъщия интернет)

Във връзка с всичко казано до тук – избрал съм първият им албум, издаден от, надявам се вече известният ви Mortarhate Label през далечната 1984г., когато аз съм бил блясък в очите на родителите си. И тъй, става дума за The Word of the Womb. Който, впрочем, има значително присъствие в юкей топ-ъф-дъ-попс или там, както се казват хитовите класации на островитяните.

Един, по същество, прекрасен запис, носещ нужната енергия, лиричност (!?) и прочее качества на 80-тарския британски пънк. И ако не го притежавате ще ви бия!

Общо взето т’ва е. И си носете чадър, че навън вали.

Това парче ме изкъртва, чувствайте се поздравени 🙂

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Hagar the Womb

  1. crowbituarity каза:

    Може да м исе струва само, обаче има някаква заигравка с Барбара „Голямнос“ Стрейзанд. Ама са забавни де.

  2. JollyStomper каза:

    В това парче, което съм пуснал да :)))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s