Пъкъл и промоция…

Е, предполагам вече никой не се съмнява, че отворихме сезонът на концертите 2011-2012. Особено след последните две вечери, прекарани в клуб the Box.

Четвъртък вечер в the Box винаги е звучало мистично. Много хора пропускат концерти през седмицата, само че аз съм на мнение, че често се случват доста добри такива. Този, за който ви говоря ми изглеждаше точно такъв. Особено, когато организаторите са го нарекли „Адска Вечер„.

Адската вечер събра три интересни групи на една сцена. Първи се разсвириха As the aeons burn. Епичен метъл с женски гутурални вокали, който кърти мивки. Това е най-краткото описание за групата, което можах да изстрелям. Неочаквана изненада бе, когато вокалката запя, тогава просто шапките ни изхвърчаха назад при Десо на пулта. Групата е сравнително нова, но умее да забавлява феновете на този тип метъл. Забележително откриване на вечерта…

Често вече чуваш за Blackmail. Това е нормално, като се има предвид, че едно от сравнително новите попълнения на хардкор-пънк сцената ни успя вече да си заслужи своето запазено място. Няма смисъл да говоря много за тези момчета, особено като се има предвид, че още не си ги видял на живо… нали ? Да, знам, че съм прав. Само ще ти кажа, че изпускаш една неописуема смеска между рок’енд’рол, хардкор, пънк, кросоувър… в една експериментална форма, която трудно писва. Това е.

Pray for Hell. Пичове, сериозно ли ? Кой се моли за ад ? Едно, обаче мога да кажа със сигурност. Тази група забърка пъклото в топ-центъра на София. На същото мнение са и твърдото ядро метълхедове, които куфяха около 30-тина минутки с тях. Доста здрава смеска между метъл, грайнд и други чудесии, превърна the Box в „долната земя“. С тях приключи и „Адската вечер“, така че посетителите да ги е страх да се прибират по тъмно.

След Четвъртък, следва Петък, освен в онези безделнишки седмици, когато губиме бройката на дните и с главоболие се будим чак в Понеделник. Този Петък, обаче не е такъв. Защо ?

Bright Sight правят промоция на своето първо EP. Всички обичаме промоции, не само когато в супермаркета са намалили кренвиршите и шоколада. Това се доказа и днес (бел.авт. поглеждам часовника и разбирам, че де-факто се оказва вече „вчера“) от препълнения клуб. В „Кутията“ се събраха много приятели, познати и фенове..

За „излитането“ на концерта се погрижиха пичагите от Perfect Skies. „Самолетната“ банда не раздаде по някой друг аеро-шоколад, но не пропусна да позабавлява множеството. PS наскоро направиха промо на албума си и на свой ред подкрепиха приятелската група. Безплатният купон се завихри и още в началото вече не се дишаше в клуба. Отличен полет за момчетата, съдейки по доволните хора пред сцената.

Основният повод, обаче, бе Bright Sight. EP-то на бандата вече бе заредено на масичките за мърчандайз, а пред чисто новия си винилов плакат, момчетата очакваха да преживеят една заслужено добра вечер. Казвам заслужено, защото групата успя да израсне много през последната една календарна година, благодарение на  положените труд, усилия и целенасочено вървене на горе. Тази вечер, концертът промоция е тяхната награда за добре свършената работа. Именно в забавата на хората, които бяха дошли да ги подкрепят и в (не се съмнявам) изкупуването на албума, Bright Sight трябва да видят смисъла да продължат.

В заключение мога да кажа, че в два дена, пет групи забавляваха феновете на най-малко три музикални течения, а пък който бил-бил. Който не е изпуснал.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s