Suburban Studs

Българското първенство по футбол започна този уикенд и само няколко часа след неговото начало мен вече ме боли глава. Предполагам чувството е дълбоко познато на много фенове, които все още се самоизтезават, като мен.

В подобни случаи и особено след сериозната жега vqera, имам нужда от това да сменя касетката. Честно казано, понякога се отвращавам от самия себе си и своят музикален вкус. В такива моменти знам един отличен лек. И той се казва – „връщане, дълбоко назад в корените“.

А когато говорим за пънк и всичките негови чада и издънки, то неминуемо достигаме до пионерите от т.нар. „77 вълна„.

Красотата в музиката на всяка една група родоначалник може да бъде открита още с първите тонове. Някои казват, че всичко това им звучи ненужно елитистко и доста ретро, но те най-вероятно са свикнали да приемат готовия продукт – сдъвкан и прилежно подреден за употреба, независимо дали става дума за музика или за друго.

Suburban Studs са бирмингамска пънк група съществуваща от 1976г. насам. Като повечето групи, дали своето начало по това време и Suburban Studs разчитат на традиционната комбинация от рок’енд’рол с революционните пънк ценности.

Бирмингамската банда е свирила както с Sex Pistols, така и с the Clash, възприемайки малко по-късно в своята „кариера“  пънк обликът напълно.

Suburban Studs може да са ви познати от широкото си участие в различни компилации. Техните парчета – No Faith, I hate school, Questions и др. участват в такива компилации. А може и да са ви непознати.. кой знае. Важното е, че запознавайки се с тази група ще имате възможност да се докоснете до по-добрата страна на рок’енд’ролът и пънка.

Избрал съм този път да ви зарибявам с един седем инчов запис, на име No Faith. Той далеч не съдържа всичко, което трябва да знаете за групата, но може да бъде доста добър посланик, за това да ги преслушате.

Suburban Studs – No Faith 7“

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s