Scorched Earth, Резервен План, Everybody Hates This

Поредното събитие под шапката на For The Kids booking мина и замина снощи. В софийския клуб the Box планът трябваше да събере две български хардкор групи с шведската кръст-метъл-хардкор машина Scorched Earth. Раздвиженият формат на концерта се допълваше от прожекция на филм и възможността да се добереш до веган сандвич, безплатно предоставен ти от част от организаторите.

В един от най-топлите дни от годината пред the Box се бяха събрали не чак толкова много хора, които влязоха в обявения час за прожекцията на филма. До неговия край около час и половина по-късно, обаче, публика дойде и всичко изглеждаше готово Everybody Hates This да забият.

Everybody Hates This стояха почти колкото шведските гости на сцената, а реално свириха не повече от 15-тина минути. Технически проблеми ли, групова дезорганизация или аз не знам какво спъваше момчетата през цялото време. Най-вероятно и това бе причината комуникацията между публиката и бандата да не тече особено гладко.

Определено не прецененото време, разпределено между 3-те групи направи впечатление при излизането на Резервен План. Втората група за вечерта, която се подготвяше да снима клип към своята песен „Всички мостове горят“ получи някакви си 12 минутки, които обаче използва по най-добрия начин. Между много кратките, но съдържателни шеги на хМишусх, който имаше рожден ден и експлозивно подбраните парчета от репертоара на бандата се усещаше наелектризиращата се обстановка. Движението пред сцената стана видимо и искрено. Групата изсвири своите парчета и слезе, за да направи място на гостите от Швеция Scorched Earth.

Като фен на шведската хардкор и пънк сцена определено бях развълнуван от новината, че идва банда, която има общо с друга такава от севера – Damage. Голяма част от състава им е и част от Damage, които вече гостуваха в България преди доста време. Чух Scorched Earth някъд по и-нет пространството и не бях особено очарован, а в разговорите си с приятел, който също ги е слушал се бях убедил, че групата не е нещо кой знае какво. Въпреки това навъртайки се около мърча на пичовете успях да разгледам, че ако не друго, то поне музикалният им вкус е доста добър, съдейки по фанелките на Dropdead, нашивките на Totalitar и други кръст и пауървайлънс изцепки. Все тая де.. Шведите излязоха на сцената и приковавах поглед ту в мощния викинг басист на групата, който бе разпуснал своите оранжево-руси коси пред лицето и добиваше вид на хтонично божество от северен тип, ту в енергичния и същевременно изключително мрачен вокалист на бандата. Още с първите акорди на групата започнах да позабравям казаното и обсъжданото по техен адрес, а в края на второто парче тотално се отметнах. До края на участието на Scorched Earth, аз, а надявам се и останалите посетители на концерта, се превърнахме в техни фенове.

Бърз и мрачен метълически кръст със стабилни пънк влияния отегчаваше барабаниста на шведската банда, но зареждаше с емоции и сила публиката, която изпрати гостите с бурни аплодисменти.

 

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Scorched Earth, Резервен План, Everybody Hates This

  1. Flavor_Flav каза:

    Здравейте! Интересувам се дали има снимки или клипчета от концерта. Благодаря! Жалко за ограничения интерес, но въпреки това беше хубаво изживяване! 🙂

  2. Pingback: Последни щрихи за 2011г. | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s