Omega Tribe

Зад парадната фасада на всеки стил и жанр стои огромното множество от групи, обречени да бъдат знаени и слушани от твърде малко хора, в сравнение с тези, които стоят отпред. Парадоксално, но факт, това най-много си личи при пънка.

Отзад флагмените на анархо-пънка в Англия стоят десетки групи. Много от тях си заслужават.

Е, не бих казал, че Omega Tribe са „отзад“, но определено не са и сред първите пет, които споменаваме, говорейки за стила. Нищо, че са една от сравнително влиятелните групи.

Барнет, Англия е родното място на групата, а годината е 1981г. Първото им EP „Angry Songs“ е издадено от Penny Rimbaud и Crass Records пред 1982г.

Животът на Omega Tribe не е особено дълъг. Групата се разпада окончателно през 1988г., след 7 години на сцена и две EP-та плюс едно LP и касетен албум с парчета на живо. През 2000г. пост-мортем излиза още един дългосвирещ техен албум. За тези години групата си спечелва достойно място в дебелите книги и в сърцата на феновете на този стил музика не с друго, а с иновативност. Една от първите значително по-мелодични анархо-пънк групи, Omega Tribe оставят трайна следа в историята.

Албумът, който ще ви представя е именно този, който увековечава бандата. No Love Lost LP, е издаден през 1983г. от Corpus Christi Records и според мен заслужава специално внимание, не само заради различния поглед на Omega Tribe върху стила, но и заради уникалното въздействие, което оказва. Нужно е едно преслушване, за да се превърне в любим и ценен запис.

Поздравявам ви с „Aftermath“ от същото издание 🙂

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Omega Tribe

  1. Just someone каза:

    Не ме впечатляват особено. Заслушах ги заради uk82 звученето но след повече слушане затъпяват. Предпочитам да си пусна Zounds, Conflict, ранните Subhumans или класиката Crass.

  2. sharp 69 каза:

    Vsu6tnost zapisite na jivo sa 2 , ediniq e ot 1983 Live tape , koito e bez opis , a drugiq e Live at the Clarendon tape ot 1984. MIslq 4e i togava se razpadat.Grupata e interesna , 4uite i drugite i ne6ta!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s