Walkers

Подозирам, че отдавна на всички е станало ясно, че повечето от авторите в Sofia Rebel Station обожаваме Defeater, а и може да бъде видяно и от чартовете в нашата група в last.fm, че явно доста се слушат. Даже ще отида още по-далеч и ще спомена, че двойният им седмак (Lost ground) е една от най-ценните ми придобивки в музикалната колекция. Защо ви го казвам това?

 

Защото преди около седмица Walkers изкараха новото си EP, а то е разтърсващо добро и веднага буди асоциации с невероятните Defeater, но без да е някакъв откровен rip-off, а просто правят страхотна музика. Групата се състои от четири момчета от Long Island, които са се събрали заедно с идеята да свирят шумна музика, която ОБАЧЕ има и послание. Резултатът е адски качествен melodic hardcore/post hardcore, които демонстрират добри музикални умения и перфектно пасващ вокал. Макар и да има прилики със споменатите вече Defeater, все пак Walkers успяват да намерят и своето уникално звучене.

Днес ще обърнем внимание на тяхното ново (и второ) EP, което носи заглавието The Brash, The Broken, The Bereaver и включва три парчета, които се обединяват в концептуална история за вяра, решения, война, любов и болка. Разказаната история не е от първо лице, но отново е адски въздействаща и може да докосне всеки…

„Daddy don’t go, don’t leave, don’t die“
the last thing she spoke as you left her side
your men are all falling and you’re scared as hell

 

Потресаващо и разтърсващо изживяване, което не може да остави слушателя равнодушен, пронизвайки го не само в ушите, но и директно в сърцето. Това представяне е потресаващо кратко и лаконично, но в момента просто не мога да намеря подходящи думи, а само слушам и попивам текста (в архивчето съм ви сложил и един файл с текстовете), докато почти съпреживявам трагедията на един войник и баща.

 

 ПП. Искам да спомена, че групата е пуснала и двете си EP-та за свободно сваляне в mediafire и bandcamp, затова определено метнете едно ухо и на предишното им EPTo Traverse. Също е адски силно, а песента The Spirit, The Body, The Ailment Of е едно от най-добрите парчета, които съм слушал в последно време.  Всъщност направо си е задължително да чуете и първото им – EP.

И не на последно място – адски много ме кефят подобни банди – не само от музикална гледна точка, но и спрямо това, че искат да бъдат чути… а те определено си заслужават и ще ги следим изкъсо занапред.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Walkers

  1. Walkers каза:

    Thank you for the kind words! Much love!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s