Open Minds #1

Open Minds е хардкор/пънк зин, колективно дело на няколко момичета и момчета от Португалия, Италия, България, Германия и др., които с отворени сърца и умове решиха да направят малък социален експеримент – да създадат хартиен зин, използвайки комуникацията във facebook.

Днес е почти невъзможно да водиш социален живот без да използваш интернет. Интернет е твой приятел, но също и твой враг. Фейсбук се превърна в един от най-бързите и лесни начини да се свържеш с някого, от която и да е точка на света, а вече има толкова много блогове, p2p програми и торент-тракери, от които можеш да си свалиш музика, филми, книги, дори зинове само за броени минути, просто трябва да ги напишеш в търсачка, кликнеш, и воала!

Но няколко хардкор/пънк хлапета решиха, че хартиените зинове са важна част от DIY хардкор/пънк културата и не трябва да умират, че трябва да пазим нашите умове отворени и извън виртуалния свят.

И тъй като почти всички по една или друга причина използват фейсбук, решихме да видим дали няколко хлапета от различни части на света могат да направят заедно хартиен зин, използвайки обща фейсбук група за комуникация и координация. Всеки един от индивидите във въпросната фейсбук група се включи с личен текст, интервю, артуърк, а накрая събрахме всички материали и ги обединихме в първи брой на Open Minds. Всички текстове са на английски, но тъй като той не е майчин език за повечето хора, които участват в съставянето на зина, сме оставили текстовете в техния оригинален вариант на развален английски, без да бъдат коригирани многото грешки.

Ако искате да пишете или да участвате в съставянето на следващия брой, пишете на познатите ви DIY конспиратори:

tigersuitzine@gmail.com и uglyandproudrecords@gmail.com

Ако сте в Западна Европа, пишете на blackbeardistro@riseup.net

Зинът ще се продава на цената на печата му (около 2 лева за България) и ще може да се намери на концерти и фестивали в България, Европа и, надяваме се, по целия свят!

В първи брой на Open Minds може да намерите интервюта с Critical Point (Португалия), Unveil (Швейцария), Mike XVX (САЩ), Limp Wrist (САЩ), както и много съвети как да променим света към по-добро.

Колкото повече знаем, толкова по-опасни ставаме!

Нека останем с ОТВОРЕНИ УМОВЕ!

Зинът ще бъде пуснат на 1.06.2011.

OPEN MINDS. JUNE 2011. XVX.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

6 Responses to Open Minds #1

 1. xrezerven mishox каза:

  Браво! Звучи чудесно – нямам търпение да прочета!

 2. freddy каза:

  звучи много силно!
  може да напишете нещо и за ‘Улично Дело’, ако искате, де. 🙂 аз лично страшно се радвам, че нещата се раздвижват и на хартиения фронт, така да се каже. успех!

 3. „Улично дело“ още не ми е попадало в ръцете.

  Иначе Open Minds е супер елементарно направен зин, дизайна не ми харесва никак. Някои от нещата вътре ми харесват, други изобщо не ми харесват. Важното е, че е абсолютно DIY зин, направен за няколко дни от различни хора от различни страни, само чрез една фейсбук група.

  Най-интересно ми беше да прочета интервюто с Mike XVX, който разказва за това как е бил в Отсучи, Япония, точно когато е ударило земетресението и е дошло цунамито, което е помело целия град. Буквално за минути той и останалите активисти, с които е отишъл в Отсучи да протестира срещу делфиноловците, са видели апокалиптична картина как целия град е изравнен със земята и хиляди хора умират за секунди. В интервюто Майк разказва, че само 1% от Отсучи е останал неразрушен, умрели са много хора, включително кмета. Доста интересно интервю.

  В сайта на Sea Shepherd (във втория брой на Tigersuit има статия за Пол Уотсън и She Shepherd) има разказ на един спътниците на Майк за случилото се в Отсучи и уникални снимки, които Mike XVX е направил, когато са се спасявали от бедствието.
  Ето линка – http://www.seashepherd.org/news-and-media/news-110312-2.html
  Репортажите от Япония:
  http://www.seashepherd.org/dolphins/cove-guardian-reports/

 4. Skunksa каза:

  И на мен ми се иска да се сдобия по-скоро с „Улично дело“

 5. Just someone каза:

  ‘Улично Дело’ го очаквам с интерес. За разлика от другите издания които ги рекламират тук и в интернет това ми грабна интереса.

 6. JollyStomper каза:

  чакаме малко по-обстойна информация. Ще има статия за Улично Дело, дори в противен случай.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s