Deathreat

Измина се известно време, откакто нито аз, нито който и да е от колегите сме писали за групи. Време е това да спре и знам най-добрия начин, по който да се случи.

Става дума за една наистина уникална група – Deathreat. Някои от вас със сигурност са я чували и са фенове, а други сега ще се запознаят с нея – важното е, че Deathreat са едно от най-добрите неща, които са се случвали на световната хардкор сцена.

Родена през 1996г. в Мемфис като по-малка дъщеричка на кръст бандата His Hero Is Gone (за която съвсем скоро ще има материал), Deathreat е стъпка назад към корените на хардкора. Самата идея за групата е такава. А какво да кажем за изпълнението ? Желанието на момчетата е да завърнат звука към класическото звучене от 80-те години и по-скоро към легендарната мемфиска хардкор бригада Copout (за която също ще има материал в най-скоро време ; част от членовете на Deathreat участват във финалния състав на Copout ).

Албумът, който ще ви представя днес е съвкупност от яростната първичност на американския хардкор. Ако към това прибавим и фактът, че Deathreat свирят през 90-те години, може да усетим носталгичната енергия, която е вложена в доброто старо „аз“ на хардкора. Когато слушам тази група усещам плама, с който американските хлапета са подхождали към такъв тип групи преди години.

Едно доста добро решение за всички, които искат да чуят нещо различно, но от стария звук.

Deathreat – Consider it War LP

Албумът съдържа 12 парчета, нито едно от които не продължава повече от минута и половина. Ултра бързи, яростни и първични ритми, придружени с почти неандерталско по енергичност „ту-па-тупа“ на барабаните и изтерзан, но всъщност доста як вокал. След около не повече от 10-тина минутки, които са нужни за изслушването на албума имаш желанието да слушаш още и още. В такъв случай дълбоко препоръчвам сплитът с Talk Is Poison датиращ от 1999г.

Приятно слушане 🙂

И на днешния ден – Честит Празник на славянската писменост и култура! Честит имен ден на всички празнуващи!

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s