Despise You/Agoraphobic Nosebleed split – And On And On…

Забелязвам тенденция разни (предимно) американски ретарди все повече да правят и пускат клипове в youtube със заглавия като “My review on <random-heavy-shit>“. Т.е., това не е от вчера, но имам чувството, че добива чудовищни измерения – “It Just Gets Worse”, както казват AxCx. Преди да пиша по-нататък, искам да изразя искрената си благодарност към създателите на въпросните видео-ревюта – вие, хора, ми даватe увереност, че е останала поне капка здрав разум в главата ми…

А сега по същество: МАМКА МУ, този сплит кърти, без да почисти, и извозва, без значение какво и кого! Relapse успяха да вдигнат малко шум преди излизането на “And On And On…”, но реакциите, които започнаха да валят съвсем малко след 26 април (датата на излизане на сплита за цял свят), бяха единодушни и все възторжени. Моята също. В следващите редове ще разберете защо.

Ключовата дума тук е разнообразие. Разбира се, не говоря за ню-симфо-ар-ен-би-етно-ейдж, а за една превъзходна и хомогенна манджа от няколко съставки, която хем е люта, хем практически може да се понрави на много широк кръг от фенове.

Водещ в албума, както може да се очаква, е грайндкорът. И тук няма как да не започна с името на Agoraphobic Nosebleed, които, предвождани от грайнд-гуруто Scott Hull, отдавна се наложиха сред водещите американски грайндкор групи. Любопитното е, че в пълен контраст с обичайния им, лъхащ предимно на дет и траш, ултра бърз и маниакален грайнд (и заслугите им за появата на великолепното име “cyber-grind”), тук ANb са бавни, мазни и гнясни (и други гадни и „бавни” думички). Колкото до Despise You, важно е да се каже, че “And On And On…” е първото издание за бандата след 10 години отсъствие от сцената и е страхотен повод много хора да научат за тях, както всъщност вече се случва.

Хардкор пънк е това, което най-много крещи в първите 18 песни от сплита, дело на Despise You. Дали ще са чисти хардкор пънк парчета (“Painted Grey”, “Fear’s Song”!!!), дали ще са вокалите, викащи в типичен хардкор стил или ще е цялостното нескрито „мразя всичко и всички” отношение и калифорнийски хардкор бриз – тези момчета са много, много кисели, затова премислете два пъти, преди да си ги пуснете.

Отново благодарение на Despise You, в сплита са налични и няколкосекундни powerviolence тресни, за които… ами, няма какво много да се каже. Политически „некоректни” и на прага на инфаркта.

И действително най-изненадващото в “And On And On…” е доброто количество sludge-производни изпълнения. Всъщност, това е изненадващо, защото ни се поднася от иначе задъхващите се от свирня Agoraphobic Nosebleed. 9 от 15-те минути, които ни дават да ги слушаме, са протяжен и задавен sludge. Не стига това, но из парчетата им тук се чуват и китарни сола, които също са далеч от типичното за групата, но стоят адски на място и внасят още повече разнообразие в сплита.

Втрещяващо е колко много изписах. На практика, писането на това ревю ми отне много повече време от прослушването на “And On And On…” Но работата наистина е дебела – този сплит ще донесе много свирене и публика на двете банди. А на феновете ще донесе много травми.

За малко да ви пожелая „Бъдете здрави!” за финал, но това просто не би бил адекватен завършек. По-скоро, чуйте „And On And On…” и не оздравявайте скоро!

За още death’n’grind полюции, посетете gadabout’s’outcries 

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Despise You/Agoraphobic Nosebleed split – And On And On…

  1. Pingback: East-West Blast Test | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s