Kiss The Anus Of A Black Cat

Тази публикация я написах преди доста време, но не я публикувах – май исках да я довърша, което така и не направих. Групата, която ще представя в този пост препоръчвам горещо на тези, които проявиха интерес към Current 93 и Death In June. Вероятно се досещате и сами – става дума за неофолк, но този път от Гент, Белгия.

Името им може да ви се стори безмислено, дори скандално, но всъщност идва от някакъв средновековен магьоснически ритуал, за който не успях да открия информация. Текстовете също са на подобни тематики – понякога спиритуалистични, понякога засягащи темата за края на света, понякога пък е дори трудно да се разбере какво искат да кажат с някои от тях и често ми звучат някак си двусмислено. Текста в Beyond The Tanarian Hills е взет от едноименната песен на Rudimentary Peni – една от любимите ми анархо-пънк групи, на която също трябва да се отдели малко време.

Искам да изкажа специални благодарности на читателката ни, която препоръча и предостави именно този албум като коментар в отделен пост. Бързо се вдъхнових да напиша статия за група, която преди това дори не бях чувал. Помня, че ми подейства доста зарибяващо и свалих всичко тяхно, което открих. Реших да пусна албумът още веднъж за тези, които са го пропуснали – An Interlude To The Outermost.

За да не е съвсем без нищо статията ми ще пусна и последният им албум – Hewers Of Wood And Drawers Of Water. Още с първата песен ще усетите разликата в атмосферата, ако го сравните с предният албум. В началото смятах, че An Interlude To The Outermost е по-добър, но след като дослушах и преслушах този още няколко пъти си промених мнението – вече мисля, че са на едно ниво. Всяка информация от ваша страна относно групата ще бъде полезна, приятно слушане.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Kiss The Anus Of A Black Cat

  1. gadabout каза:

    Доколкото на мен ми е известно, става дума за част от ритуалното посвещаване на вещиците от Западна Средновековна Европа в служба на дявола, олицетворен от черната котка.

  2. Дърт Дядо каза:

    По принцип ануса се е смятал за нещо „дяволско“ в средновековието. Затова и аналния секс се е водел такова ужасно престъпление. Целуването на ануса (и на човек) се е смятало, че освобождава дявола и е вид дяволопоклонничество.

    Виждал съм тематично екзорсизъм-порно, където екзорсита буташе дявола навътре в правото черво с инструмента си 😀

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s