Children of Gaia

This prison called culture
Is the burden of our so called modern civilization

Отдавна се чудя с какво отново да се включа в Sofia Rebel Station и този път реших да ви представя една доста милитант метълкор група. Това определено не ми е най-любимия жанр и са много малко групите с патлаци, автомати, бухалки и боксове по обложките си, които да ми допаднат. Групите от Южна Америка и особено от Бразилия обаче са изключение от това правило. Когато става въпрос за банди като Point Of No Return или нашите добри познайници Confronto от Бразилия, Nueva Etica от Аржентина, Asunto от Чили и пр. можем да очакваме само унищожителен метъл с ултрамилитант социални и политически послания, излизащи извън клишетата на всички европейски и северноамерикански банди в този стил, като освен, че пеят за тези неща, тези групи наистина ги изживяват.

Children of Gaia са веган стрейт едж група от Сао Пауло, Бразилия. В последните години мисля, че групата не е особено активна и няма нов материал, но са свирили заедно с Earth Crisis на латино-американските дати на веган-едж титаните, след като се събраха отново през 2008.

Мислех да ви спомена малко нелицеприятни факти за Бразилия, която отскоро си има жена-президент от български произход, но мисля, че ви е ясно, че Бразилия не е само карнавали и самба, а огромна страна, раздирана от всевъзможни социални конфликти, в която действат брутални нарко-картели, олигархични кръгове и репресивни парамилитарни, полицейски и военни сили. Ще спра до тук, защото Sofia Rebel Station не е сайт, чиято цел е да си говорим за политика и социални конфликти, тези факти обаче са нужни да разберем защо подобни групи имат толкова сериозни социални послания в своите текстове, а не пеят за тъф-гай нещата, които са модерни в Щатите за групите, от които тези бразилски банди са повлияни музикално. Също и защо смятат веган стрейт едж начина на живот за истинско революционно съзнание, което им помага да запазят своята радикална и непоклатима позиция против всички социални несправедливости и чумата на наркотиците и насилието, разпростираща се в цяла Латинска Америка.

Албумът, който искам да ви представя е тяхното първо издание, „I Pray To Watch You Bleed“, издадено от xLIBERATIONx през 2004. Съветвам ви да си намерите и бруталния сплит на Children of Gaia с Confrotno, за който се чудих дали да не кача него. В края на краищата реших, че ще се получи по-добре да представя само албума на Children of Gaia, който съдържа общо 8 късащи глави парчета. Заглавието „I Pray To Watch You Bleed“ е доста красноречиво за агресията и милитант текстовете, които ще намерите от първата до последната минута от този албум. Очаквайте само бърз мош метъл с убийствени брейкдауни, никакви мелодични китарни части ала In Flames и никакво чисто пеене. Само брутализъм, на какъвто са способни бразилските банди. В албума можете да намерите и ултрамилитант песен с името „Straight Edge Revenge“, но тя не е кавър на Project X, а авторска песен на бразилските момчета…

Children of Gaia – „I Pray To Watch You Bleed“ (2004)

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s