Benighted – Asylum Cave

Майната им на въведенията. Вместо такова, ето интервю с Julien “Truch” Truchan*, преведено от Global Domination.se:

Global Domination: Майната им на въведенията. Преди всичко, благодарности за това, че се съгласи на интервю за най-шибано-якия сайт от всички сайтове, великия Global Domination (велик индийд – бел.прев.). За нашите читатели и екип, които не са имали неудоволствието да се запознят с Benighted, дай ни кратко описание на това, как вие, агресивни жабоядци, звучите, така че да добием някаква представа.

Julien: Музиката ни може да се опише като шизофренна смесица от екстремни влияния, въртящи се около оста на дет метъла и прекрачващи границите на грайндкора, хардкора, траша, блек метъла или пънка. Парчетата ни водят в главата на психопата, изтерзан от халюцинации, насилие и страх.

Global Domination: Както аз го разбирам, Benighted е доста приятен и грууви дет/грайнд, фрашкан с шибано грухтене и съмнително квичене. Правилно ли схващам или в собствените си заблудени глави смятате, че се побирате и в други стилове?

Julien: Мисля, че това е добър начин да се видят парчетата ни – груув звученето е важна част от композициите ни – трябва да усещаме, че сме на път да си скършим вратовете, когато ги свирим.

Това интервю е с дата 22 февруари 2008 г. От тогава насам вероятно много вратове са се скършили под звуците на Benighted, макар да не са издавали нищо, защото чисто и просто са сред най-болните и наложили се банди в тежката музика във Франция, а и сред водещите в света. Но в края на март месец тази година момчетата най-накрая издадоха нов албум, четири години след “Icon” от 2007 г. и, мамка му, по-изтрещяло нещо не съм слушал от поне четири месеца!

За мен “Asylum Cave” е със сигурност най-доброто издание на французите. Тук те качват с няколко нива своята комбинация от брутален дет метъл, грайндкор и деткор и спокойно могат да се мерят с поне 80-и level Death Кnight. Парчетата са нечовешки тежки, бързи, преливащи от резки промени в темпото, смесващи брутално-мелодични със… ами, брутални части. Най-много внимание искам да обърна на а) свръхвъзможностите на Truch да изкарва поне три различни вида вокали, при това с едва ли не безкраен дъх и б) свръхвъзможностите на Kikou (познат ни и от Disavowed, впрочем), за когото вероятно извънземните са проектирали специални барабани. Въобще, прецизната и изключително изпипана свирня в „Asylum Cave“ е сред най-големите му предимства, заедно с продуцирането и здравата концептуална основа (психопатология, по стар за групата тертип). По отношение на композициите, честно казано, не бих имал нищо против мааалко по-интегрирано звучене, но това може да е моята лека непоносимост към прекалено техничните изпълнения, защото все пак изданието постига нелоша за стила на бандата хомогенност. Иначе други благинки са гост-участия с вокалите на Sven от Aborted и Mike от Devourment, както и че закриващата песен е ултра-гига-мега як кавър на “Wrath” на Nasum.

Напълно убеден съм, че „Asylum Cave“ изцяло ще удовлетвори старите фенове на Benighted, но също съм сигурен, че ще допадне и на почитателите на по-екстремите core-производни стилове. Този албум, точно като лириките и концепцията си, е пълна лудница! Препоръката ми, гореща като фукушимски радиоактивен йод, е да го чуете!

*Truch работи в психиатрична клиника. Просто… да се знае.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s