MNMNTS – The Good life

Съвсем честно ще си призная, че съм фен на немската пънк/Ой!/хардкор сцена, но умишлено досега не съм писал много за нея, защото винаги нещо ме спира вътрешно и се отказвам, защото не смятам, че ще успея да представя достатъчно добре това, което искам и затова tag-а Germany в Sofia Rebel Station е обидно неексплоатиран.

Е, днес ще поправим отчасти тази несправедливост и ще ви запозная с новото издание на групата MNMNTS (Monuments), което излезе съвсем наскоро но вече успя да получи доста добри отзиви и определено ме спечели и мен като слушател и ценител. Момчетата идват от областта/федерация/ Райнланд-Пфалц и по-специално в град Триер, който се намира току до границата с Люксембург и близо до Франция, което може би обяснява и донякъде малко по-нетипичното за немската сцена звучене, а и избора на английският език за текстовете. Триер е доста отдалечен от Берлин и берлинската сцена (включително и стилово, където по моите наблюдения се котират повече tough guy банди), което прави забелязването на подобни банди малко по-трудно, но определено се отразява добре на локалните сцени, които по моето скромно мнение са доста развити в Германия, която си остава и един от най-сериозните бастиони на пънк/хардкор музиката в Европа, а и относителната им близост до Саарланд (скоро очаквайте включване и от там) просто ни показва, че локалната сцена със сигурност крие още бижута, които ние се надяваме, че ще изровим и ще ви представим.

Сега след краткия ни урок по география на пънк и хардкор музиката, идва ред на това, което всъщност ни интересува – звученето на самата банда. Кратка справка с няколко сайта ни показва, че MNMNTS са posthardcore-screamo банда, но аз лично смятам, че тези думички малко или много ограничават бандата и не дават достатъчно точно определение. В музикално отношение имаме доста развита и зряла банда, която звучи по-скоро мелодично и използва сложни постройки, създавайки неповторима меланхолична атмосфера в част от парчетата,  а вокала е идеално допълнение към нея – емоционален, изтерзан и понякога изненадващо мелодичен и чист, просто перфектно допълващ музиката. Албума има специфична атмосфера и усещане, което оставя в нас още с първите секунди на слушане, а на второто такова вече сме напълно погълнати от него и мрачните емоции, които се изливат от колоните или слушалките. Песните са разнообразни и няма опасност на някой просто да му писне след няколко слушания, а и самата банда не е просто поредната “модерна хардкор банда”, която да върви по добре утъпкани пътеки. Това е „The Good Life„…

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s