Erotischer Stuhlgang

Здравейте.

За доста хора не е тайна, че имам афинитет към  Германия и към немското. Естествено този афинитет  се проявява и по отношение на музиката, а за това си има и причина –  немската сцена е бездънна. Не мисля, че има смисъл да изброявам стотиците немски банди, участвали в изграждането на тази сцена. Днес ще ви запозная с една от тях, която определено си заслужава.

Пренасяме се във ФРГ. Годината е 1988/1989. Повечето от вас навярно вече затварят очи и усещат как настръхват. Но защо? Настръхвате заради неочаквания полъх на вятър, който идва отнякъде. Заради  ”вятъра на промяната”, който минава през вас и ви отнася, продължавайки нанякъде, за да се превърне в ураган, помитащ всичко по пътя си. Ураганът, помел хиляди като вас се насочва все по – целеустремено към Берлинската стена – един от най – ярките символи на Желязната завеса. Стената се напуква… Завесата се разтваря… Същевременно отнякъде се чува музика. Музиката се усилва, докато не заглуши всичко друго. Тръгвате към източника й, но осъзнавате, че такъв няма. Тя е навсякъде около вас. Немската сцена е по – силна и единна от когато и да е.

Надявам се, че успях поне малко да опиша атмосферата, при която дойчпънкът е виреел. Една атмосфера, изпълнена с постоянни циклони и антициклони. Също като един циклон въздухът се движи от периферията към центъра на циклона, където всичко е спокойно… но само за кратко.

Бандата, която ще ви представя носи със себе си тази атмосфера и е успяла да я запази за нас и за бъдещите поколения. Името на немците е Erotischer Stuhlgang. За съжаление единственото, което успях да открия за тях, е че EP – то, за което пиша е издадено в края на 1988а, но пък и не мисля, че подробностите в случая имат някакво голямо значение. Музиката им е от значение, а тя е бърза, мръсна, гневна и агресивна. За тези определения до голяма степен е виновна вокалистката на бандата, която се справя страхотно и не отстъпва на голяма част от мъжете, благодарение на огромното желание и ярост, с които всяка нейна дума е пропита.

EP – то се казва Synositis и съдържа 4 песни, всяка една от които е страхотна. Включил съм и обложките му, както и текстовете на песните, които навярно ще зарадват немскоговорящите.

Аз нямам какво повече да кажа, а вие няма какво друго да направите освен да чуете Erotischer Stuhlgang!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Erotischer Stuhlgang

  1. Just someone каза:

    Добро попадение 🙂

  2. JollyStomper каза:

    йухуу. Скандално! Много яка банда бай дъ уей :))))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s