Impact

Италия. Слънце. Антична история. Сладолед. Пица. Лазаня. Мацки с големи .. къхъм.. гърди. Скутери. Слънце, плажове, острови. Италия.. Мафия. Футбол. Лацио срещу Рома ; Интер срещу Милан ; Юве срещу Торино.

В цялата тази игра на асоциации по темата Италия хардкора бяга по тъча. Това, обаче веднага трябва да се поправи.

Италия. 1980-те. Хардкор-пънк. Impact.

Когато слушаш група като Impact оставаш с впечатление, че те са от паралелна вселена. Като че ли не може да се роди толкова ядосана група на място като „Ботуша“. Ето, че може. Не само, че се ражда, но Impact представляват и една от групите пионери за италианския и може да се каже и европейски хардкор. В началото на 80-те години именно те + Indigesti, Negazione и Declino стават родоначалници на новото течение по тези ширини.

Цялата информация, която ви е нужна за групата можете да откриете на симпатичния им интернет сайт тук.

Сега малко за любимия звук. Чудесно 80-тарско хардкор-пънк звучене ( на „счупено“, както обичам да го определям ) – супер гневно, но същевременно не статично, ами раздвижено. Записите не са кой знае с какво качество, което прави атмосферата по-d.i.y., по-пънк, от колкото тази на по-новите италиански групи от жанра. Impact ми стана любима група след като най-накрая им дадох шанс чрез един от по-големите фенски сборници, съдържащ общо взето всичко от групата по азбучен ред. Усещането за сила, мощ и трепет се предават от плеъра през слушалките към сетивата и гарантират моменталическа промяна на настроението.

С риск да дам повод на колегите от sofiarebelstation отново да се шегуват с изказа ми, трябва да спомена, че Impact действително е задължителна група, която трябва да намери местенце в нашите музикални библиотеки.

Impact – Solo Odio LP

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Impact

  1. sharp 69 каза:

    Brilqntna grupa , edni ot stojerite na italo – scenata!Preporu4vam vi splita im s edni drugi legendi Eu’s Arse , kakto i dve kompilacii s tqhno u4astie V.A. „Lorteland“ i V.A.“Autogestione“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s