Trap Them – Darker Handcraft

Музиката, която харесвам е доста разнообразна като звучене, идея и изпълнение, но най-често се спирам на неща, които могат да бъдат определени като бързи, шумни и… мачкащи. Дали винаги съм в настроение за такава музика – определено не, но дори и понякога да търся бягство в други жанрове, то аз винаги се връщам към корените на моят музикален вкус. Бързо, шумно и мачкащо – звук, който се превръща в музика, която подскача по ребрата и гръбначният ти стълб, рита те в бъбреците и безмилостно те смачква.

Trap them oпределено не е непозната банда на феновете на амалгамата от d-beat crust, метъл и мноооооооого хардкор, които формират една доста мрачна и на моменти плашеща машина за трошене на кокали и любопитни глави, като се добавят и някои доста пикантни щипки grindcore. Резултатът е умопомрачителен и определено е едно прекрасно ястие за най-изтънчените познавачи и ценители, но и може да се окаже прекалено голяма хапка за хората, които не са запознати с по-добрите и тъмни страни на ъндърграунд гурме кухнята, която приготвя подобни рецепти и ни ги поднася на винилов поднос. Главният готвач се казва Райън Маккени, чийто грозен и изтерзан вокал (но учудващо лесно разбираем и отличим) ще се разнася като своеобразен аромат и ще гъделичка сетивата, докато рисува мрачни и апокалиптични картини и истории. Отговорника за тенджерите и тиганите е Крис Маджио, който вкарва доста кръсти усещане, докато тропа вдъхновено, а помощник-готвачите са Браян Ици (китара) и Стефан Лакур (бас), последното лице е доставчика на качествени продукти в лицето на продуцента Кърт Балу (Converge).

Албумът се простира в рамките на 12 песни с обща дължина от 31 минути и определено има потенциала да влезе в графата „Любими” на доста от феновете на екстремната музика, а истинската красота е в това, че няма да има деление на метъл/хардкор/кръст фенове. Всичко е една перфектна, но и адски взривоопасна смес, която ще те отнесе с просто едно натискане на бутона PLAY. Още откриващата песен нанася съкрушителен удар, който попадна директно в носа, предизвиквайки причерняване и объркване в слушателя, който сваля гарда и бива повален на земята, където бива довършен от оставащите 11 песни. Лични фаворите е трудно да се посочат, заради разнообразието което ни е представено, но съвсем спокойно мога да кажа, че СЛАБА ПЕСЕН НЯМА и вече е въпрос на лични предпочитания коя ще ви стане най-любима. Дали ще са грайндкор повлияните резачки “Saintpeelers” и “Sovereign Through The Pines”, дали ще са доста по-кръст ориентираните “Damage Prose,” “Slumcult & Gather” и “All By The Constant Value”, можете и да се спрете на по-бавните и олдскуул рок (??!!?) ориентирани, адски емоционални “Evictionaries”,“Drag The Wounds Eternal”, “Scars Align”, а по някое време ще чуете и “Manic in the Grips”, която директно може да се използва като нагледен урок какво е хардкор пънк. А може и да се спрете на абсолютната болница, която представлява “Every Walk a Quarantine”, която има и доста death metal в себе си, но и е много повече от това, започвайки с перфектна, режеща китара, която направо минава като скалпел през нерви и мускули, а барабаните болезнено удрят като чук за месо.

Истинска лудница, която носи заглавието “Darker Handcraft” и е създадена за истински ценители:

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Trap Them – Darker Handcraft

  1. момчил каза:

    trap them сигурно са най-постоянната група, която слушам – никога не ме разочароват. липсва ми само едно по-протяжно sludge парче, каквито имаше в предния албум и в ep-то преди новия. http://www.youtube.com/watch?v=gAFLmsIiJ0E

  2. discoXdancer каза:

    Нов албум ? Bring it on! Предните издания са готски:)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s