Death Before Dishonor, Vendetta, Death Squad

В хладната мартенска вечер София очакваше старта на първия от серията пролетни концерти, които ни очакват.

3 години след първото си посещение в България, Death Before Dishonor се готвеха да изринат за втори път столицата.

Но преди това…

Клуб the Box отново се напълни почти до краен предел, а първи на сцената бяха софийската шайка Death Squad. Мечката и компания отново показаха нагледно своя стил и бяха перфектното откриване на вечерта. Последвани от Vendetta, Death Squad използваха последните си минутки, за да изсвирят някои класики, които определено зарадваха публиката.

Vendetta отново бяха нагърбени с тежката задача да са финалния представител на българската страна. И отново се справиха отлично. Не може да има и капка съмнение в горното твърдение след като вече препълнения клуб се раздвижи окончателно, показвайки моща си на гостите от САЩ.

Употребата на сила не само пред сцената бе характерна за цялата вечер. Най-вече за опитващите се да си проправят път към тоалетните.

На сцената се появи бостънската легенда Death Before Dishonor. Неусетно и почти веднага лудницата стана пълна, като пред сцената почти нямаше човек, който волю-неволю да не е част от „борбата за оцеляване“. Американците свириха не повече от 40 минути, което си беше отчасти разочароващо малко, защото публиката бе жадна за още, но от друга страна енергията, която се предаваше от сцената напред към публиката бе огромна. Най-големият заряд бе за финал с класическото England Belongs to Me на Cock Sparrer в Death Before Dishonor-ски вариант, като Boston Belongs to me.

Четвъртък вечер събра много приятели и познати на едно място, които да пийнат, да потанцуват и да се позабавляват заедно под „музикалния съпровод“ на емблематична за хардкор сцената група. Съдейки по спомените ми и потта, която се стичаше буквално от стените, мога да кажа, че този концерт печели максимален брой точки по всички параграфи.

Доволни останаха и американците, които поради куртоазия или искрено не спряха да сипят хвалби по адрес на хората в клуба.

Набързо прекръстихме двама от членовете на групата на Иван ( историята е дълга 🙂 ), разбира се те нямаха кой знае колко против и с голямо удоволствие приеха поздрави за тъщите си в Бостън.

В крайна сметка кой видял – видял. Death Before Dishonor бяха за втори път в България и за втори път България показа на Death Before Dishonor на какво е способна местната сцена. Убеден съм, че ще има и трети път за в бъдеще.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Death Before Dishonor, Vendetta, Death Squad

  1. Pingback: Последни щрихи за 2011г. | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s