„В дъното на кутията“ : Stay gold

Не мога да изброя на пръстите на всичките ми приятели и купчина случайни непознати колко пъти съм дърпал албумите на „страхотни“, „неповторими“, „класически“, „хардкор герои“ от тук и след трийсетина минути съм изтривал с control + del и двойно изпразване на кошчето, за да съм сигурен, че съм се отървал. И продължавам да чета и свалям, защото знам, че на всеки десет шита ще попадна на един нешлифован диамант. Въпрос на вкус и упорство.

В рубриката си „В дъното на кутията“ ежеседмично ще ви представям по един албум, който почти със сигурност сте пропуснали. За мен всеки един от тях е малко бижу в океана от музика. За други вероятно напълно заслужени уърст-селъри. Както казах – въпрос на вкус и упорство.

Няма да ви лъжа, че Stay gold са класици. Дори за майките им. Съвсем, съвсем стандартна банда, която ти пълни душицата, без да е продала повече от 200 шърта. Не знам нищо за тях. Ти също. дори Чиката. Четири стрейт едж хлапета от Сиатъл, които свирят най-искрения хардкор, който ми е попадал напоследък. „Pills and advice“ е толкова чудесен, колкото може да бъде комбинацията от чист олдскул вокал и мелодични инструментали в традициите на хммм Mouthpiece да речем. Това е единственият албум на бандата, който по слуховете е повлиял на банди като Have heart, Verse, Champion. Чува си се, няма да спорим.

Обичам мелодията. Обичам хубавите текстове и мелодичния олдскул. Колкото за вокала Чад – мисля, че единствено Тим Макмеън е на крачка пред него в стила. Знаете как става – „stay gold pills and advice blogspot“ в google и бъркате директно в дъното на музикалната ми кутия, където ви чакат още десетина непретенцизони на пръв поглед и прекрасни на х-то прослушване албума.

stay gold!

Публикувано на Uncategorized. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to „В дъното на кутията“ : Stay gold

  1. Scheisskopf ?!? каза:

    евалата, много добра група и ревю (: ?!?

  2. Pingback: “В дъното на кутията” : Stay gold | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s