Rotten Sound – Cursed

Окей, да започнем отзад напред. Какво е нужно за един грайнд албум да е добър?

Да пее за любовта между хората и да предизвиква чувства на обич и взаимност? Едва ли, по-скоро или ще плюе политиката и човешката глупост, или ще възпява стомашно-чревния човешки тракт, според зависи. Да вплита в себе си епични и вдъхновяващи напеви за храбри герои и фантастични сражения? Не, по-скоро кротко ще се стреми към поражения върху сетивната система на слушателя. Да бъде час и половиново творение в три части с интерлюдии помежду им? Ами, отново не, по-скоро с лекота ще се побере в скромните трийсет минути. Отговорите са прости, всички ги знаем.

През 2008 г. Rotten Sound аха-аха да зазвучат, сякаш не са много наясно с някои отговори, така си мисля – тогавашният “Cycles” и още повече EP-то “Napalm” от 2010 г. побираха парчета, страдащи от притеснителна липса на топки на фона на показаното в “Exit” и “Murderworks”. Но е време за добри новини, защото в тазгодишния “Cursed” е налице всичко, което най-обичаме в музиката на финландците!

Rotten Sound не са ваши приятели, разберете го! Рифовката е тлъста като зле гледано дете, груув елементите и мазните даунтемпо моменти изобилстват и като цяло албумът придава едно неизличимо усещане за стара школа грайнд и откровена гаднярщина. Първите три парчета са наситени с много нахъсани пънкарски забежки и безкрайни бласт бийт полюции, докато след това “Choose” и “Hollow” се явяват първите предвестници на забавената атмосфера на мъст и омерзение. По-нататък впечатление прави “Declare” с откровеното си дет изпълнение, а малко преди края най-много изпъква “Terrified” с неприкритите си реверанси към бащиците на грайндкора.

Няма да изпадам в повече подробности, излишно е. И без това този албум няма да понесе на много хора, но въпросните могат да се самозакрият – така трябва да звучи тази музика, като презрение и разруха на талази. От същата гледна точка “Cursed” вече се нарежда сред по-добрите албуми на финландската четворка. Също и сред потенциалните Топ 5 на най-впечатляващите албуми за мен през 2011 г., освен ако не се случи нещо наистина абнормално на тази сцена…

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Rotten Sound – Cursed

  1. Pingback: Rotten Sound – Cursed | Bulgarian Blog

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s