Total Fucking Destruction – Hater

В момента седя на гаден и мръсен стол, слушам гаднярска музика и пуша нискокачествена цигара. Също пия и зловредна енергийна напитка. Междувременно се ровя в нета в търсене на форнифилско порно (питайте Google, не мен). Покрай порното попадам и на банери към „Великолепната шесторка 3 – да спасим редник Райън”. Порното ми писва и отварям случайно попаднал ми вестник. „Верижна катастрофа на Софийското пристанище”, „Чумата се завръща, спинозните я носят” са сред по-впечатляващите статии, на които се спрях. И вестникът ми омръзна, пуснах телевизия. Там ми разказаха, как всенародните протести в Бурунди са се разраснали до източната граница на Чечения, а рекламният блок го прекъснаха с извънредни новини за задаващ се метеорит, който ще се разбие в Белия дом, ще предизвика Втори ледников период и най-вече ПЪЛНО ШИБАНО УНИЩОЖЕНИЕ. TOTAL FUCKING DESTRUCTION!!!

“Hater”. Не аз. Така се казва новото творение на Total Fucking Destruction, излязло на 24 януари. Елегантно спретнатите в 27 минути 27 песни в албума представляват третото дългосвирещо издание на четворката от “Thrashadelphia” (едно от заглавията в “Hater”) и поредното показно за пред цялото фенско и музикантско войнство, как се прави хубавият грайнд. Защото много хора, в това число и аз, биха се съгласили, че грайндкорът е именно това – да забъркаш всичко гадно в музиката и да го прекараш през мелачката на целия си яд срещу прогнилата социална система. TFD са зверски добри в тази част!

Иновативност и същевременно „една различна бруталност” звучи от всяко заглавие („Crypto Apoptosis”, “Hate Mongering Pig Pandemonium”, “7 Billion Imaginary Deaths”) и от всяко парче (мамка му, само чуйте „Time Theft” (има си клип!), „Dudehammer” или „The Sunrise is a Lie”). Водеща продължава да е ролята на вокалиста, барабанист и основател на групата Richard Hoak (Brutal Truth), който със сигурност придава един особено оплюнчен чар на вокалите със своите едновременно агресивни, но и мелодични понякога викове. Музиката е много динамична и контрастна в различните си моменти, без това по никакъв начин да се отразява на агресията и посланията й; някои от записите определено изпъкват над други, но отново – „Hater” в никакъв случай не страда от липса на хомогенност. В парчетата са вплетени равни дози метъл (най-вече траш), много пънк, хардкор, много груув и дори малко джаз моменти, много идеи в текстовете, много крещене, много юмруци в лицето, много кръв, много лимфа, много нещо…

За всеки непосветен във фееричната красота на грайнда, описаното дотук вероятно звучи като гювеч. Действителността е друга. Total Fucking Destruction и този път не правят компромис с музиката си и няма да е пресилено да кажа, че на фона на редица други издания от сцената „Hater” има своите наистина гениални попадения, защото се показва като продукт на сериозен (а уж шеговит) творчески замисъл. Rich казва: „”Hater” will change perceptions of TFD and grindcore. “Hater” will shout worldwide a message of peace, love and total fucking creation!

Така де. „Hater” звучи добре като съпровод на новините от света.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Total Fucking Destruction – Hater

  1. youbleedwesmile каза:

    Добре дошъл! 🙂

  2. Scheisskopf ?!? каза:

    а честито сефте ( : , много добро рИвю , макар че откраднаха за друга кауза 😛 (: ?!?

  3. JollyStomper каза:

    Добре дошъл. Успех 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s