Optimus Prime 2010 (Self Titled)

Здравейте. От доста време се каня да напиша текущия пост, но поради зависещи и независещи от мен обстоятелства, чак сега дойде времето му. Ние от SofiaRebelStation по принцип избягваме да пишем за нови албуми, особено ако вече сме представили бандата, но този път ще направя изключение, тъй като албумът наистина си заслужава, а доста от вас навярно са пропуснали да го чуят. Става дума за новия албум на една моя любима банда  – Optimus Prime.


В ревюто на сплита на руснаците с Gone With The Pain вече съм казал няколко думи за групата и не виждам смисъл да ги представям пак, но все пак ще ви осведомя малко по въпроса. Optimus Prime е руска screamo / post hardcore банда, а това е първият им самостоятелен албум. Досега момчетата са участвали в два сплита, единият от които – пак казвам – вече е качен на сайта.

Но нека да преминем направо към темата на настоящия пост – албумът Optimus Prime 2010 (Self Titled). Още с първово пускане на първата песен усетих, че всичко е както трябва, а даже и по – добре. Не мога да кажа със сигурност, че песните ще станат хитове, не мога и да кажа със сигурност, че ще се докоснат и до вашето сърце, а мога само да се надявам това да се случи. Едно обаче мога да кажа със сихурност – неповторимият стил на руснаците е все същият. Прочувствени и пропити с емоция песни, които просто те карат да затвориш очи и да потрепериш, съпреживявайки всичко. И този път цели 7 песни, а после още един път тези 7 песни. И още един път… Това е албум, който се слуша на един дъх. Една приказка, която сама се разказва. Но тази приказка не е за замъци и принцеси, тя е за страх, горчивина и болка.  Усещам, че все по – често ще слушам тази история. Дали със затворени очи, или пък просто гледайки падащите навън снежинки…

Обичам такава музика. Обичам такива банди. Обичам Optimus Prime. Обичам новия им албум…

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Optimus Prime 2010 (Self Titled)

  1. Skunksa каза:

    Албумът е просто страхотен и го препоръчвам горещо на всеки. 🙂

  2. Pingback: Fenomen 30.10.38 | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s