xBrainiax

Отдавна не сме си говорили за powerviolece и fastcore, затова май е време да се реваншираме за тази ни грешка и да се отдадем на тази прекрасна музика.

xBrainiax представлява сбирщина от четирима мичигански олигофрена, които свирят страхотен powerviolence/fastcore и умело го смесват с по-класически олдскуул хардкор, пънк и кръст елементи, засягайки всякакви теми, които могат да вълнуват четири побесняли от ярост нърда (да се чете много Star wars!).  Те свирят бързо и го правят добре, макар и да си личи, че повечето им песни се записват в репетиционната и всичко да е стриктно DIY.

Албумът, който ще ви представя се казва “Hail Fastcore” и съдържа 99 (точно така –деветдесет и девет!) песни, като се явява и като дискографиен за бандата. Общата продължителност на албума е около час, което вече предполагам, че ви дава представа за това колко дълги песни да очаквате и как някои от тях може да бъдат пропуснати за едно мигване. И все пак ви очакват едни адски 60 минути с грозен, мръсен и бърз хардкор, който да ви намачка физиономиите, да ви накара да побелеете/оплешивеете/да ви поникнат косми на разни места и всъщност да ви разтърси из основи. Освен адски бързи, няколко секундни късчета гняв можете да намерите и по-„традиционни” хардкор изпълнения, като например парчето „Idiot”, което е дълго, бавно и ааааадски мрачно. Стандартно за стила има песни с уникални заглавия като „All Terrorists want iPods”, “Finishing Last in the Human Race” или адски дедкенедисткото “Young Republicans Fuck Off”, а можете да обърнете и внимание на интересният кавър на “You suffer”. Всъщност в този дискографиен диск има по нещо за всеки, който има афинитет към екстремната музика + последните две парчета всъщност са първият им лайв + някакъв друг лайв. Пълна кретения…

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s