Никога няма да забравя! – 08.01.11 Expectations, Взрив, Start Today, Резервен План.

Алармата звъни по обяд, а аз мудно в просъница и по навик я изключвам без много да му мисля, първата мисъл в главта ми е „Ще си дремна още десет минути“. Спал съм около 6 часа и се събуждам смазан. Два часа по късно съм в колата с още четирима приятели и пътуваме към Пловдив, без дори да подозирам в какво се забърквам. Очаквам концерта с нетърпение, но нямам никакво намерение да съм деен участник, след концерт предния ден, празнуване на Ивановден след това и каране на кънки на лед в пет сутринта – тялото ми е тръвдо против: „Ще си гледам само“. Пристигаме в Пловдив, всичко е точно, преядохме като прасета, препикахме територия, поговорихме си глупости. Отиваме в „Пъзела“, толкова ми беше тежко от храната, че почти заспах(какви са тези грамажи на дюнери, фалафели и т.н. в Пловдив бе? 🙂 ). Саундчека беше скандален, „озвучителя“ беше същински музикален терорист. По едно време започнаха да прииждат хора на тълпи и „Пъзела“ малко по малко почна да се запълва. За моя изненада на концерта имаше най-малко 150-170 човека.

Първи на сцената се появяват така очакваните Expectations. Момчетата си знаят работата и направиха своето си. Страхотна атмосфера – мрачна, лирична, тъжна, но без да те напряга по негативен начин. Когато излизаш първи на сцена почти винаги публиката има задръжки, но този път стана прилично разбъркване пред нея. Виждаха се и хора, които вече знаят стиховете и припяват.

Втори на сцената се появиха завръщащите от дълга почивка Взрив, които набързо взривиха клуба с вълна от олд скул хардкор определено повлиян от Слепшот и ранната бостънска сцена по мое мнение. Клубът направо експлоадира в лицето на малко по-дъртите посетители на шоуто. Мош пит, пого или както искате не спря през целия сет. Много приятен беше факта, че басиста на групата беше поканил част от учениците, на които преподава в момента. Взрив посвириха стабилно и доколкото разбрах събирането им не е само за този концерт.

След това насцената се появиха за последен път Start Today. Още с „It Rained Today In My Head“ и „Мръсен Свят“ вихрушката започна. Стейдж дайвинг, ту степ, синг алонг, пайл он – всичко! Хардкор шоу такова каквото трябва да е. „Слепота“, „Вътрешен Глас“, „You gotta stay positive“, „Виновен“, „Сам“, „2003“, „Ще Продължа“, „Young ’till I Die“, „Виновен“ пак. Нито миг покой, порой от енергия, градушка от емоции. Вълшебен момент когато наистина преградата между банда и публика се размива, всичко е едно. И никаква умора, никакви болежки от предния ден не могат да попречат на хлапето в теб да вдигне високо юмрук с усмивка на лице и ярост в сърцето да пее с цяло гърло, дори и до кръв да боли. И тогава последният тон от китарата се отми, Старт Тудей замълчаха може би завиги, а аз стоях с тъга и усмивка на лице, по-жив от всякога.

Какво повече можеш да очакваш след това. Мислех си, „Да, Резервен План са страхотна и любима банда, но едва ли могат да направят нещо подобно, не и днес“. Та стоя си аз при мърча и чувам „Nothing to Prove“. Влизам вътре и следващата песен е „Вяра“. С такива стихове и енегрична музика не можеш да стоиш безучастен, затичване към сцената и всичко започна отначало. Припеви, дайвове… Мишо и компания разцепиха въпреки всички усложнения. Сцената беше пометена от постоянните приливи към микрофона. И всички проблеми със звука, микрофона, кабели, кожи на барабани и каквото и да е не можаха да попречат това да е един от най-ярките концети, на които съм присъствал изобщо. Пловдив беше разкъсан безпощадно от стотина хлапета, а градът дори не разбра. Последната седмица ако трябва да съм честен в личен план беше доста тежка и малко ми се беше поразклатила позитивността. Благодаря на всички групи от вчера, че ми припомниха какво е хардкор пънкът за мен – да си хлапе( ама от тези готините умни и съвестни хлапета), да се бориш за нещо, а че на другите не им пука за това, за което се бориш не трябва да те спира или натъжава ни най -малко. Пътувайки с колата навръщане от Пловдив не ми се говореше, нямаше нужда, в мен имаше татуирана една малка усмивка, която казваше всичко. Лявото коляно започна да ме наболява доста и в главата ми се завъртя парчето на Have Heart – Lionheart.

„This so-call „shit“ is what I live for, its why I’m alive
Ill never smother this fire, forever burning inside…

I’m in this for the message, it’s more than just song
blood, sweat, intensity
every broken knuckle or busted knee
I’m doing my best, and I’m doing my part
don’t criticize me man when there’s no fire in your heart!“

След това едни сини светлини светнаха и ни спряха куките…

Advertisements
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

41 Responses to Никога няма да забравя! – 08.01.11 Expectations, Взрив, Start Today, Резервен План.

 1. Skunksa каза:

  Това беше един от най-яките концерти на които съм присъствал. Точка.

  Просто атмосферата беше уникална, такава каквато трябва да е винаги. Hardcore punk атмосфера и усещане.

  ПП. А ми е толкова тъжно, че повече няма да чуя Start today наживо 😦

 2. xangelx каза:

  Беше изпращане и посрещане на страшни банди както си трябва. Най-добрият концерт, на който съм бил без никакво съмнение.

  И все пак наистина в един момент спира да ти пука за звука и пращенето, липсата на озвучител… НО ако имаш претенции да градиш сцена в третия по големина град в България желателно е да дадеш някой друг лев за кабели, озвучение и хора които да знаят как да го използват. Защото да оставим бандите, ама 170-те човека в клуба, които освен че са част от сцената, ти пълнят джоба и все ми се струва, че го заслужават.

 3. sharp 69 каза:

  Tova be6e atmosferata ot starite koncerti , koqto li4no na men mnogo mi lipsva!Punkove , skinove , metali , skeitari vsi4ki zaedno obedineni veseli !Vsi4ko ostanalo kato ka4estvo na zvuka , saund4ek i drugi ekstri ostavat na zaden plan!

 4. MainaCore каза:

  Проблемът с озвучаването не опираше до пари и то при положение, че ги имаше. Никога не сме свирели с таъв голям вход в Пловдив и според мен нямаше и смисъл входа да е 6 лева, но не аз определям тези неща. С Взрив не бяхме свирили от 6 години в Пловдив, преди си взимахме озвучител и всичко беше 6. Сега този човек не иска да се занимава и няма кой друг да свърши тази работа. Клубът си има щатен озвучител-барман и това е положението. Все пак успяхме да вземем под наем малко апаратура и това се отрази доста добре на сцената се чуваше добре, което не се случва по принцип в този клуб. Отпред не знам как се е чувало, но хората се забавляваха, а това че един микрофона на Мишо прекъсваше не знам защо така стана – преди това всички групи нямаха такъв проблем а и Мишо май си беше със собствен микрофон. И като зарежем всичките тия глупости КОНЦЕРТА БЕШЕ БОЛЕЕЕН, благодаря на всички групи и хора, които го направиха такъв!!!

 5. madas2 каза:

  Naй-добрия концерт на който съм бил!Това,че имаше малко проблеми с апаратурата въобще не беше проблем.

 6. Резервен Мишо каза:

  Дам, бях си с моя. Проблемът беше, че чистото пеене, звучи супер постно, ако не е с подходящ мик. Оказа се обаче, че няма нито един кабел, а наличният беше ЗАЛЕПЕН за техния мирофон, така че да не се вади никога.

  Преди три месеца, когато свирихме с Nine eleven в същия клуб, се случи абсолютно същото и бесният вокал на французите върна микрофона на бара и пя без нищо две песни. При положение, че взимаш една трета от входа, можеш да отделиш 10лв за кабел след подобна случка, нали? В The Box при Десо това няма как да се случи, а той взима същите пари. Но това не е най-важното.

  Концертът беше чудесен и беше много мило, че хората сринаха клуба, независимо от всичко. Тъжното е само, ч

 7. in2deep каза:

  искам снимки как Конан свири на бас!!! моля ви, ако някой има – да пусне някъде или да се свърже с мен по и-мейл.

 8. иво каза:

  Иво съм от Пъзела. Благодаря на бандите за страшния концерт. Невероятно беше. Сега едно малко уточнение за да не се спекулира. Всеки знае че това е ЕДИНСТВЕНОТО място в Плд където може да се свири такава музика и при такив аусловия. Ние самите сме израстнали с тази сцена така че сме много наясно че ще допускаме подобен род събития, и ще сме част от тях.

  Ако разполагам с бюджета на дъ бокс ок – ще имам дигитален пулт и микрофони за по 1000 лв. Но нямаме парите, но пък имаме сърцата и желанието . В дъ бокс никога няма да се получи атмосферата със 30 човека на сцената и стейджовете и тази свобода за феновете.

  Ако човек е пял и е ограмотен знае че като се насочи микрофона срещу колоните и системата гърми. Тоя пич от Франция ако си мисли че може да прави каквото и както намери за добре – мисля че да си правиш шоуто без толеранс към домакина… Няма кой да го допусне и да стане.

  Кабели има достатъчно, просто бяха отзад и Мише мисля че трябваше да се обърнеш към мен а не към Коцето и ми стана малко кофти като каза – тоя лайнан клуб няма кабел и т.н.

  Да, може да смогваме едва едва да си вързваме бюджета, но в крайна сметка не ме пита никой че единия микрофон вчера след първата група е чао – с чупена шпула, Два от кабелите са с чупени канони. Това е – групите идват и си отиват а ние си чешем главите. Но не се оплаквам 😉 Аз си му бера гайлето споко. Нали се разцепихме.

  Просто положението е такова че Пъзел си е бил дупка, дупка ще си остане – ам нашата си дупка – дето може да няма нищо кой знае кво, ама си правим квото си знаем и квото си искаме и групите си се чувстват у тях :))

  Ако свириш в стерилни клубове със супер озвучители и апаратура, но го няма духа на музиката и на контакта – група/фенове и другия вариант – като вчера – кое бихте предпочели 🙂

  Още веднъж – евала на групите – върнах се 10 години назад – сякаш бях в Пианото 🙂

 9. иво каза:

  1. Още едно уточнение. Аз бях по-бесен на френския вокал защото блъскаше микрофона в колоните и беше на косъм да изпуши всичко от обратен сигнал.

  2. В дъ бокс понеже съм свирил доста пъти само да кажа че първите 30 входа отиват за клуба и от там нагоре играеш 30/70 :))

  3. Микрофона е залепен, защото видяхте нахлуванията на вокал с микрофона към публиката. Заради концерти от тоя тип и с тоя заряд микрофона е залепен. Не ми казвайте че за пъъърви път виждате 🙂

  Ако сте се почувствали засегнати и мислите че не правим нищо и сте били прецакани, с кофти отношение, с неебателност, с пренебрежение другия концерт си вземете целия вход 🙂

  • sharp 69 каза:

   Ivo interesni mi e kakvo 6te stane ako sprete da organizirate koncerti?Koi 6te se nagurbi da habi nervi i vreme?Koi klub 6te se naeme za takiva koncerti?Za6to vmesto da pomognat dosta hora pluqt i „hranqt“ ?

 10. иво каза:

  Не бе аз не искам конфронтации и най-малко караници. Просто не съм чифутин и ми пука за клуба и за хората и бандите – затва искам всичко да е ок. Не да се цупим и да се обвиняваме 🙂

  • sharp 69 каза:

   Znam 4e ti puka , 6toto ako te nqma teb edva li nqkoi 6te se nagyrbi da napravi ne6to!Koncerta be6e unikalen , neznam dali v The Box nqkoa e stavalo takova 6ou!Za „grozdoviq sok“ 6ti zvna dopalnitelno!

 11. Данев Взрив каза:

  Евала, Иво!

  Благодаря на всички присъствали! Благодаря на хората от София, заради тяхната отдаденост към сцената! Благодаря особено пламенно на 13-14-15 годишните вчера! Вие сте бъдещето на нашата поопоскана сцена! Благодаря ви, приятели! Like glue, like crew…

 12. discoXdancer каза:

  Преди Резервен План аз също имах проблем с микрофона,а той беше моят си.Явно е било от кабела,надявам се. Между другото,донесох и моя кабел,който след концерта не можах да си го намеря,тъй че май остана в клуба,ама здраве да е:)
  Точно заради това си носех мой си кабел и микрофон и в плд и в сф за да няма забележки от сорта на: „аве недей да правиш това,недей да правиш онова“.
  И в крайна сметка- както и да е:) Ние да сме здрави и да се забавляваме:)

 13. иво каза:

  Аз ще го потърся няма къде да е изчезнал. Ще ми кажеш само по кой да ти го пратя.

 14. discoXdancer каза:

  Няма проблеми,Иво.Нека остане за клуба ако можете да му намерите приложение.Само дето е малко по-късичък.
  На мен така или иначе едва ли ще ми трябва:)

 15. discoXdancer каза:

  ОК,ще ви го натяквам всеки път когато идвам в Пъзела хахахах 🙂 ае със здраве 🙂

 16. JollyStomper каза:

  Пичове, евала за похвалите, но!

  Първо недейте да разваляте положителните впечатления от концерта, такъв, какъвто е бил и какъвто ни го представя ревюто,

  Второ, прави грозно впечатление, че се сравнявате с клуб, с който, прави впечатление, че не сте имали почти никакъв досег.

 17. bratmito каза:

  Пъзела и пловдивските клубове,където са се правили концерти,от както се помня не са се славили с добър звук,но пък не това е най-важното за да се получи добър концерт и незабравимо изживяване.Вчерашния концерт е доказателство.
  Забележките към звука вместо като хранене,може да го приемете като конструктивна критика.За подобряването на качеството на звука като цяло трябват огромни инвестиции,с които всички знаем,че Пъзела не разполага.Това,което може да се направи е да се купят качествени кабели и да има резервни такива,което не е огромна инвестиция.
  Всички знаем какво означава Пъзела за пловдивската ъндърграунд сцена и оценяваме усилията ви,но винаги може да има конструктивна критика и обратна връзка от музканти и публика.

  Лично аз този концерт ще го помня цял живот и няма да е заради озвучението или техническите проблеми,а заради ПУБЛИКАТА!,групите,атмосферата и преживяването.Не са много тея концерти,особено в последно време!От много време насам не бях виждал толкова много хора в Пъзела и толкова много енергия да се излива пред сцената и на нея.Липсваше всякаква граница между публика и група,тълпата беше на сцената един върху друг на купчина и пееха,а вокала беше…и аз не знам къде. 😀 Беше пълна свинщина в добрия смисъл на думата.Изключително много се радвам,че Взрив отново са в играта и ще поддържат живеца на пловдивската сцена.

  Поздравления за ревюто!И все пак колкото и да е добро не може да опише това което се случи вчера… 🙂

  • иво каза:

   Да, да разбира се че като конструктивна критика. Няма спор. Кабели имаше, просто разминаване в комуникацията по време на концерта. То беше супер лудница :)))

   Ще се оправят нещата малко по-малко няма страшно 🙂

 18. Jiтsata каза:

  Велик, наистина запомнящ се концерт! Сякаш бяхме в друго време и на друго място. За жалост концертите с подобен заряд и атмосфера в днешно време са голяма рядкост, та остава да си пожелаем да се случват по-често.. било то в София, Пловдив, Варна или където и да е! Start Today ще липсват:/.. чакаме Взрив и в София:)!

  P.S. Моля не засипвайте темата с негативизъм!

 19. Някъв си от публиката каза:

  Концерта беше уникален!Евала на всички групи, които свириха!Направихме си едно страхотно шоу и според мен това е най-важното! Нямам търпение да се видим отново 😀

 20. xangelx каза:

  В никакъв случай не приемайте думите ми като храна. Затова сме всички в кюпа, за да се критикуваме и да върви всичко само нагоре. А с такива концерти няма накъде другаде да върви, без значение дали в София или в Пловдив, където се съберем да направим свинщината. А в The Box далеч не са първите 30 входа, 30-те входа са, за да започне концерта, от там нататък клуба си взима 40% от входа, което е нещо като най-говняната политика на света, но живи здрави, така или иначе никой не яде от тая работа. Дано скоро пак се видим в Пловдив.

  • иво каза:

   може аз да съм се объркал. Веднъв свирихме там с една грипа стоп бг и имаше около 50 човека и взехме към 100 лева на 6 лв вход защото Боянския каза че тия 180 лв от първите 30 входа отиват за охрана, озвучител и т н. и 30 те входа са ти миза за да започне концерта. Но наистина май започва групата да си трупа някой лев след 30 тия вход. Както и да е де 🙂

 21. Rezerven misho каза:

  Ivo, ne sum kazal „lainqn“ be 🙂 istinata e, che klubut se namira na strahotno mqsto i ima seriozna istoriq. Svrim v nego oshte otkakto beshe „saxx“, „silver“… Izvinqvam se na teb i na samiq klub, a ozvuchitelq nqma da komentiram. Kakto kazah i po-rano, tova ne beshe nai-vajnoto – prosto vsichki pomnim vremenata, v koito ozvuchavashe Liubo e tujno, che tova se sluchva samo v nashiq grad. Ot druga strana ne bandite sa strahotni i koncertite vinagi silni, a kabel moga i da si kupq 😉 Iskam Vrabkata da ni ozvuchava, a Konan da ni e vtori basist 🙂

  • иво каза:

   луд ли си бе кво са извиняваш 😉 споко . Тряя да почнеш да пиеш ракия да се почерпим. Иначе още веднъж – евала!!! направихте нещо велико момчета.

 22. Rezerven misho каза:

  Of, toq net -„Bandite SA strahotni“. Ivo, sled vsichko, koeto sme si kazvali prez godonite, ti e qsno, che ne govorq za teb v nikakuv sluchai 🙂

 23. Мишо каза:

  Ами за коледния фестивал Иво беше наел хубава техника и звука беше 6. Но нямаше много хора и съответно се набута. Няма начин да прецениш колко хора ще има, за да си позволиш таква техника всеки път 🙂 Това е положението.

 24. Lyubomir Radev каза:

  Това бе наистина як концерт.Радвам се ,че си се изкефил.

 25. Lyubomir Radev каза:

  Радвам се ,че си се изкефил.

 26. xJohnnyBlackx каза:

  Най-важното е, че Пловдив си беше само НАШ!

 27. bratmito каза:

  Вече има снимки,но трябва да измислим къде да ги качим че са 1.1GB.Ако някой има идея за free хост,който да позволява толкова да казва.

 28. Мишо каза:

  Ами ако е за качване на .rar, в tranz.it може да се качва до 1 gb.

 29. youbleedwesmile каза:

  В MegaUpload например. Там можеш да качваш до 500 MB. Просто раздели снимките в три архива.

 30. youngbloods каза:

  Най-великия рожден ден ❤

 31. Pingback: Последни щрихи за 2011г. | SofiaRebelStation

 32. Pingback: FTK0016 : START TODAY, Alecto (GR), Throat Fisting, Expectations | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s