Go Vegan!

Здравейте! Днес е 1 ноември, ден на народните будители… но освен ден, в който можем да почетем паметта и делото на революционерите, които не само са се борили за свобода и справедливост, а са отворили очите на останалите да вземат живота си в ръце и също да прегърнат идеята за свобода – това е и ден на още едни будители, на хора, които пробуждат съвременното общество към една все още радикална, но много хуманна и прогресивна идея, а именно идеята за свободата на животните и слагането на край на вековни жестоки традиции и безмилостна експлоатация на живи същества, с които обитаваме нашата планета. Всяка година милиарди животни (около 60 милиарда!) биват изклани за храна, милиони други заради своите козини и кожи, а останалите продължават да бъдат избивани просто за спорта. Новите будители и просветители казват, че всеки, който яде месо или животински продукти, облича се с животински кожи или използва продукти, които са били тествани върху животни, трябва да знае, че всички тези неща са продукт на индустрия, която се крепи на насилие и жестокости… И така, за който не е разбрал, 1 ноември е World Vegan Day или Световен ден на веганизма.

* * *

Първата компилация за правата на животните, която искам да ви представя, се нарича Direct Action Animal Rights (A Punk Rock Benefit For SHAC and Hunt Saboteurs Association). Това е британска пънк компилация, в която 21 групи от острова участват с по една песен за веганството и правата на животните, а всички приходи от компилацията отиват директно за финансиране на кампанията против лабораториите HLS (където всеки ден брутално се избиват в жестоки експерименти над 500 животни) и за Асоциацията на саботьорите на лова. Сред групите в компилацията са легендарни пънк банди като Conflict, Vice Squad и Active Minds.

Direct Action Animal Rights – A Punk Rock Benefit For SHAC and Hunt Saboteurs Association

* * *

Втората компилация излезе като средство за събиране на пари по покриване на съдебните разходи по делото срещу веган стрейт едж хлапето Питър Янг, когато той беше вкаран в затвора за освобождение на няколкостотин норки от развъдни ферми в Щатите. В нея участват мелодични поп-пънк и хардкор групи като Propagandhi, Good Riddance, Good Clean Fun, Strike Anywhere, Goldfinger и др.

Prisoners of War: A Benefit CD for Peter Young (2007)

* * *

Veganism is the essence of compassion and peaceful living. The animals are not ours to abuse or dominate. I abjure their use out of reverence… – „New Ethic“, Earth Crisis


Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s