Gattaca & Clamant

Днес ще ви представя сплита на две до днес напълно непознати за мен банди. Става дума за чехите Gattaca и мексиканците Clamant. На сплитът им попаднах съвсем случайно в интернет пространството и макар и ново издание се радва на частична популярност, като чуждестранните отзиви бяха доста добри.

За Clamant не разбрах почти нищо, освен че са от Мексико. Разбирачите ги определят като скриймо група и това е абсолютно основателно с оглед на вокалните изпълнения в сплита. Групата е изключително мелодична на моменти, а специално в този сплит разчитат и на странични влияния. 3 парчета, дългички за стила , които са заредени с изключително много емоция, направиха дебют, поне пред мен и определено възбудиха интерес, заради който ще потърся и други техни записи.

По-интересната, по мое мнение банда, обаче е Gattaca.

Чехите могат да бъдат определени като една доста меланхолична кръст банда, което ми допада изключително много. Стилът им наистина е въздействащ в това отношение, макар и да не са нещо невиждано и нечувано до сега определено си заслужават. Според източниците членовете на групата участват или са участвали в други известни чешки групи. И тук трябва да се спомене, внимание, бандата има вокалка /и то доста прилична, ако съдиме по снимките/, което в никакъв случай не може да се разбере от техните записи. Иначе групата се определя като веган и стрейт едж, което ги поставя на една доста добре позната ни плоскост.

Общо взето сплитът си заслужава, за това избрах тъкмо него да представя днес 🙂

Gattaca & Clamant split LP

/ако някой има повече инфо за бандите или иска да сподели нещо повече нека пише в коментарите/

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Gattaca & Clamant

  1. Интересно е да видя ревю на този сплит, тъй като бях сред първите хора, които го чуха, след като беше отпечатан. Дребна подробност, но името на мексиканската група е Clamant! (с удивителен знак накрая), а до преди този сплит групата се наричаше Our Bastard Existence. Gattaca пък всичките са байк-пънкове и освен че са веган стрейт едж и карат колелета, се занимават с много дейности и различни колективи. Хората от групата участват в един колектив за веганизъм/права на животните, движат много готино дистро и имат DIY букинг агенция (Music For Liberation), чрез която организират концерти в няколко града в Чехия. http://musicforliberation.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s