Civil Disobedience

Здравейте, драги читатели. Както сами виждате, Sofia Rebel Station напоследък е доста умрял. Надявам се с текущия пост да го съживя малко и да ви върна интереса. А повярвайте, групата, която ще ви представя определено си заслужава да й обърнете заслуженото внимание.

Бандата се казва Civil Disobedience и членовете й са от Мичиган, САЩ. Няколкото ентусиаста решават да основат бандата през 1992 година. За съжаление страхотният проект не е особено популярен, което пък е абсолютно незаслужено…

Ако трябва да определя стила на бандата, бих го определил като кръст пънк, но за мен тя е уникална и не търпи подобни окови. Надявам се, че писанията ми по – долу ще ви убедят, че групата е нещо много повече.

Не мисля да навлизам в повече сухи факти, които може да проверите и сами. Ще ви опиша как възприех бандата и какво почувствах като ги чух за първи път. Трябваше да минат само няколко секунди след пускането на албума, за който пиша, за да остана с отворена уста. Първото, което ще чуете и забележите е темпото…Уникалният бас, бързите режещи китари и смразяващите кръвта вокали постепенно набират скорост, докато не ви оставят възможност да мислите за нещо друго. Енергията и силата, която Civil Disоbedience носи със себе си не може да бъде описана. След минаванете на първоначалният шок, нанесен ми от шамара ( да, така бих описал бандата – като един шамар)  усетих как енергията започва да тече в кръвта ми, как целият изтръпвам и започвам да треперя в такт с музиката. Това е и силата на Civil Disobedience – умението да предаде страстта, болката и гнева на нас, слушателите. След преслушването на албума бях дотолкова екзалтиран, че единственото, което исках е да се опълча, да откажа да търпя… да изразя гражданско неподчинение. В този ред на мисли мога да кажа, че политическите  и социални послания на бандата са адски силни и удрят точно там, където боли.

Предполагам ви става ясно, че е много трудно да се пише за такава банда… тя трябва да бъде чута, почувствана и съпреживяна. Албумът, който ще чуете се казва In A Few Hours Of Madness и съдържа само 4 песни, но затова пък всяка една от тях е способна да ви разгони фамилиите  😀

П.П. Включил съм и страхотния артуърк и  текстовете на песните.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s