La Souris Deglinguee

Тези, които ме познават знаят отношението ми към френската, най-общо казано пънк сцена и повечето френски класически групи, съответно знаят, че не пестя суперлативи, що се отнася до западната страна и нейната сцена, особено, когато става дума за класически групи от ранга на тази, която искам да ви представя днес.

LA SOURIS DEGLINGUEE е класическа френска пънк група от най-висок ранг. Няма да е преувеличение, ако кажем, че те са една от най-важните групи за френската сцена, съответно и за европейската такава. Емблематичната банда представлява уникална смеска от пънк, Ой!, ска и специфичният стил на 80-тарския френски рок’енд’рол. Нищо чудно, че групата е една от няколкото френски групи, преодоляли бариерата на младежките субкултурни войни във Франция от края на 70-те и 80-те години, които по това време разделят различните младежки култове на субкултурен, градски и други принципи. Звученето на групата е повлияно от други класически групи предимно от Англия, но на свой ред представлява неизменен шаблон и пример за повечето алтернативни френски групи, които последват нататък във времето. Влиянието на групата се разпространява и до ден днешен и много известни бадни споменават La Souris Deglinguee като основна група, повлияла на тяхното развитие.

LSD са създадени през далечната /за нас/ 1979г. от станалият емблематичен вокал и китарист на групата Tai-Luc, който е емигрант във Франция. Забележителното е, че групата съществува и до ден днешен и е горд притежател на внушителна дискография, видеография и каквато си представите -графия.

За познавачите групата най-вече е синоним на преходът от класическият пънк-рок към един особен хибрид /отдаващ се предимно на френските банди/, успял да съчетае непримиримостта на пънка с яростта на Ой! музиката, безгрижността на ска и реге ритмите и всичко това умешано с рок’енд’рол и типично френски фолклорни-градски мотиви. Това не трябва да ви притеснява ! LSD не са поредната група, която има типични фолклорни инструменти в състава си.

Най-сетне искам да кажа, защо пиша за тази група… Според мен, макар и френската сцена да не отстъпва по нищо на английската, все още хората не познават разнообразието на групите там. Мисля, че това трябва да се поправи и за това честичко се присещам за любимите ми тави, свързани с тази страна.

Предпочитам да прескоча скучните биографични данни за групата и да премина към албумът, който ще ви представя. Като повечето ми любими групи с внушителни дискографии и при тази изборът бе труден.

И все пак.. La Souris Deglinguee – Beaucoup De Libertes /’80-’84/

P.S. : Компютърът ми отчаяно се опитваше на три пъти да саботира този пост, но аз не се отказах и положих неимоверни усилия, за да стане факт. Приятно слушане 🙂

А това пък тук е едно от по-новите им творения, което може да се позиционира и в друга музикална гама..

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to La Souris Deglinguee

  1. freddy каза:

    хмм, на мен по-скоро ми хареса по-късното им творение, което може да се позиционира наистина в друга музикална гама….

  2. Pingback: Metal Urbain | SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s