Chaos versus Order

Здравейте, днес ще ви представя една банда, която спечели моето уважение и интерес не толкова с оригинална музика или нещо невиждано досега, колкото с това защо бандата е издала EP-то, което ще ви представя.

Chaos versus Order са създадени в Германия през далечната 2004-а година, като членовете на бандата са от различни краища на страната и се събират водени от общият си интерес и любов към хардкор музиката. Стилът им също е доста интересен, защото успява по доста интересен начин да смеси мелодичният хардкор с някои кросоувър и NYHC елементи, малко метъл,  а вокалите са двама – един по-тежък и грухтящ, докато вторият е малко по-изчистен. Така в моите очи (уши) те успяват да съчетаят всички тези елементи по един затрогващ начин, който бива допълнен по блестящ начин от текстовете им, които просто са изпълнени с болка, меланхолия и тъга, подкрепено също и от факта, че бандата е стриктно DIY. EP-то им бива критикувано, че не е съвсем изчистено и добре продуцирано, но всъщност аз съм склонен да им простя всичко, защото… се казва A tribute to a lost brother и е посветено на Марк – барабанист и основател на бандата, който почива по време фестивала Pressure. Бандата не успява да се отърси от шока и спира съществуването си за известно време, но впоследствие на барабаните застава Себастиян, който по техните думи е единственият човек, който може да замести починалото момче. Така се ражда и това EP – един своеобразен жест на група приятели, които са изгубили ценен другар, показвайки че никога няма да го забравят и има специално място в сърцата на всеки един от тях. Всъщност научавайки тази история и чувайки музиката им, започнах да ги възприемам по различен начин, да чувам песните и да съм малко по-съпричастен към тяхната болка.

(Цък на обложката за сваляне)

Любимата ми песен е I try, която просто ме съсипва всеки път като я чуя… Също искам да отбележа доста силното име на бандата и впечатляващата обложка.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Chaos versus Order

  1. victim каза:

    Mного приятно звучаща банда. I try e жеееестока, но и другите не отстъпват с много.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s