Antisect

Здравейте и от мен. И аз подобно на колегата Skunksa, напоследък бях доста зает и се надявам да не сте ме забравили. Дано в тази прекрасна петък вечер да успея да компенсирам за отсъствието си.  Почти сигурен в това, че с тази група ще ми простите всичко.

Групата, за която става дума се казва Antisect и е един от козовете ми, за който от много време се канех да пиша, но така и не успявах да намеря вдъхновение. Бандата е от Великобритания и е основана през далечната 1982 година. Музиката, която момчетата правят бива заклеймявана като анархо – пънк, метъл и дори траш, но въпреки всички спорове , за мен, стилът в който групата свири е един – чист, първичен и гневен crust punk. Но да оставим настрана подобни сухи факти и определения… Според членовете на бандата, те просто свирят музиката, която им харесва и не се влияят от никого. Ако искат Antisect могат не само да се похвалят, че са една от най – добрите crust банди, те могат също и съвсем гордо да се нарекат пионери и “идеолози” на кръста. Не мисля, че някой може да отрече огромното им влияние и принос за развитието на стила през 80-те години на миналия век.

Песните са бързи и гневни и носят в себе си онази типична и уникална искра, характерна за 80-те. Както навярно се досещате от името на групата, текстовете са със силна социална насоченост и критикуват и оплюват консуматорството и конформистичното и стереотипно мислене на обществото. Накратко – бандата събира в себе си всичко характерно и уникално от пънка и го показва от най – добрата му страна.

В RAR – a съм включил и интервю с бандата от декември 1983 година, което горещо ви препоръчвам да прочетете. От него може да добиете доста добра представа за възгледите и позицията на бандата.

Бандата е една от най – емблематичните на острова и оставя след себе си огромна следа не само в музикално отношение, че и много повече, затова непременно я чуйте!

Заповядайте LP – то от 1983 In Darkness There is No Choice:


Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Antisect

  1. JollyStomper каза:

    Пак ме изпревари ! 🙂 Но групата наистина си заслужава !

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s