Paris Violence

Групата, с която днес ще ви запозная без абсолютно никакво съмнение може да бъде наречена уникална. Защо ?

Paris Violence е френска пънк група създадена в началото на 90-те години в Париж, Франция от Флав /композитор, текстописец, музикант, художник и пр./ и преминава през различни формации, включително преминава и през период, в който единственият член на групата е Флав, който записва и композира всичко сам.

Paris Violence е уникална група във френската и в световната пънк сцена. Тя е изключение не само заради аранжиментите си /предимно минорни, но с доста влияния – от класическо Ой! звучене до включително дарк уейв увлечения и метъл/, но и заради текстовете, които не са типичните за Ой! и за пънк групите – прости и ясно разбираеми, ами са написани на висок френски език и засягат от социалните проблеми до мрачната обстановка в скучния Париж. Лириките са строго нихилистични, често депресивни и внушават тъмнина, самота, отчаяние…

Философията на групата, на базата на текстовете може да бъде определена като индивидуализъм, инспириран от размишленията на Ницше, Русо и много писатели и учени от миналото.

Paris Violence разполагат с не-кратка дискография, като всеки един албум представлява отделна история. Уникалната група разбива всички клишета с един от студийните си албуми, в който черпи вдъхновение от писателите на 19-ти век.

Интелектуалческа пънк група с много влияния, Paris Violence е една от най-любимите ми групи в световен мащаб и се нарежда на едно от първите места в най-любимата ми – френската пънк и Ой! сцена. Изживяването с парчетата на групата е силно, така че най-горещо препоръчвам на всички, които не ги знаят да се запознаят с тях. Избрал съм да ви представя най-любимият ми техен албум – La tentation du neant

Paris Violence – La tentation du neant /2007/

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s