Paragraf 119

Добър вечер и от мен. Групата, която ще ви представя се казва Paragraf 119 и вилнее из Дания.  В името на разнообразието се спрях именно на тази банда. По – долу ще разберете защо.

Paragraf 119 e анархо – пънк банда със силно хардкор влияние, което си личи още от първото пускане. Бандата се заражда в края на 90те и не след дълго пуска първия си рилийз. Трябва да се отбележи и че всичко издадено от групата е на винил. За съжаление просъществуват само 4 години, разпадайки се след забременяването на вокалистката Катрин.

Да, правилно чухте. Може би вече си представяте нежно женско гласче. Да, ама не… Заедно с вокала пее и гореспоменатата Катрин, която дори за секунда не му отстъпва по викане и ярост. Двамата постигат страхотна симбиоза, която определено е ключова за това групата да звучи толкова интересно. Текстовете на датчаните са основно политически насочени. Главните теми са полицейският контрол, субкултурите и анархията (логично нали? ). Тези текстове са пресъздадени с голяма агресия и злоба, като по този начин би трябвало лесно да достигнат до феновете ( не мога да гарантирам, тъй като не знам и дума на датски.

Горещо ви препоръчвам да ги чуете и с умиление ( или пък не) да си спомните за едно изминало време.

Ето LP – то Du har ikke en chance… :

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s