Machine Gun Romantics

Не знам откъде да започна… Групата, за която пиша днес се върти в главата ми от много време, но трудно успявам да подредя хаотичните мисли и емоции, които изплуват в мен само при споменаването на името им. А мислите са нещо от рода на „Ебати… как е възможно да са толкова яки” и „ братле, тая група ме размазва отвсякъде”.

Тааа, както виждате от заглавието, групата се казва Machine Gun Romantics, основана е през 2002 година и свири убийствен powerviolence. Бих казал, че освен супер добро името на групата е доста описателно за това, което свирят. По мое мнение, авторът иска да ни каже с това име (хахахаха), че момчетата се прикриват зад имиджа на корави музиканти, но всъщност дълбоко в себе си са романтици и мечтатели и това си личи много добре в песните им.
Това е и нещото, което просто ОБИЧАМ у бандата! Освен брутална мощ и ярост, в песните им често се срещат моменти на мелодичност и различни силни емоции, нехарактерни за powerviolence банда.
Тук може би е моментът да кажа, че момчетата са от Тексас, САЩ, което предполага, че са възпитани със семейни ценности. А при споменаването на групата рано или късно се стига до причината за разпадането на групата, а тя е повече от шокираща…  Ето директно цитатче от last-fm – а на групата: „The band split up in 2005 because Ryan smoked weed”. Споменатият тревоман Ryan се пада вокал и текстописец на групата, а някой от вас сигурно също го знаят като основател на Back Stabbath, където явно другите момчета не му правят проблеми.

Айде, стига толкова от мен. Дърпайте и слушайте. Просто е наложително!

Ето линк към албума Everything So Far от 2005, съдържащ 35 размазващи песни:

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s