Phobia & Extinction of mankind – Fearing the Dissolve of Humanity

Дълго време се чудих как да започна, а и какво всъщност да съдържа този пост. Слушам плочата за n-ти път и просто не знам как да подходя – все пак става за съвсем наскоро излязлия сплит между английските crust легенди Extinction of mankind и калифорнийските grind изчадия от Phobia.

Все пак да започнем със съвсем леко и кратко представяне на групите, макар че съм убеден, че всеки ценител на по-екстремната музика ги е чувал, а и е много вероятно да са му абсолютно любими. Все пак ще напиша по едно изречение, за да отбия номера:

Extinction of mankind са от Англия и смазват тълпите по концерти от 1992-а година със своя гневен, агресивен и политически crust punk. Какво повече да кажа освен, че са делили една сцена с други легенди като SKITSYSTEM, DOOM, WOLFBRIGADE, THE EXPLOITED, KYLESA, MISERY, CONFLICT, BROKEN BONES, PROVOKED, AVSKUM, FORCA MACABRA и WARCOLLAPSE.

Phobia – пръкват се Ориндж Каунти (Калифорния, САЩ) през 1990-а година и от тогава тероризират слушатели и фенове с безкомпромисен микс от oldschool grind и hardcore punk attitude. Издевателствали са по концерти заедно с NAPALM DEATH, DETESTATION, NEUROSIS, DEICIDE, FINAL CONFLICT, CORRUPTED, ASSUCK, SPAZZ, CHAOS UK, EXHUMED, IMMOLATION, DISASSOCIATE, DARKEST HOUR и MAYHEM.

Сега вече да си дойдем на думата и да поговорим за новоизлезлия сплит, който носи заглавието  Fearing The Dissolve Of Humanity – Extinction of mankind са представени с 4 песни, а Phobia с 8, като общото времетраене на албума е около 24 минути от разтърсваща crust/grind тресня, която ще ви потопи в най-мрачните дълбини на собствената ви изтерзана душица, сблъсквайки ви с актуални социо-политически проблеми. Текстовете са натоварващи, а музиката и на двете групи правят всичко възможно, за да прекършат и последните жалки стръкове на илюзията, че живеем в перфектен свят, като безкомпромисно се забиват с аудиопирони в главата на слушателя. Цялата тази атака идва в добре опакована бойна глава под формата на gatefold за 12” винил с невероятен артуърк, който просто допълва цялостната картинка. В заключение искам да кажа, че Fearing the Dissolve of Humanity е невероятен сплит, затова го чуйте задължително, ако сте фенове на екстремната музика! Заповядайте:

ПП. In grind we crust! 🙂

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s