Carpathian

Здравейте, драги читатели на Sofia Rebel Station.

Както вече сигурно сте се досетили, аз съм най – новото попълнение на авторския колектив. Преди да започна с представянето на Carpathian ще кажа няколко думи за себе си. Казвам се Владо, от София съм и по примера на другите ще се опитам да ви представя музиката с всичките й емоции, чувства и тръпка.

Стига толкова отклонения. Ще пристъпя към представянето на Carpathian. Вие най – вероятно вече сте запознати с тях и творчеството им, но и в такъв случай ще е добре да си ги припомните преди събитието на лятото 20.07.’10 Ruiner, Carpathian и Confronto

Сега няколко думи за биографията им. Carpathian са хардкор / метълкор банда, основана през 2003 година в Мелбърн, Австралия. Всички членове на бандата са веган стрейт едж. В момента са на европейско турне и както вече споменах – няма да подминат милата ни родина. Да си призная, избрах албумът, който ще пусна почти случайно, тъй като ми беше трудно да избера любимия си. В крайна сметка, изборът ми се спря на този, който виждате по – долу (между другото най – успешният им).

Бандата успява да изложи на преден план най– хубавите страни на хардкор пънка, като ги комбинира с мелодичността на метъла. Гарантирам ви, че още с първото пускане на албума няма да останете безразлични и ще се потопите в страхотната атмосфера, която създава. Бавното и бързо темпо се редуват, а вокалът излива душата си. Тук е именно един от козовете на Carpathian – текстовете и посланието, което правят с тях. Симбиозата на бруталната музика със социалната ангажираност е огромна.

Мисля, че няма да преувелича, ако кажа че групата няма лоша песен. Държа да ги чуете, най – малко, за да загреете за концерта. Пък ако се сблъсквате за първи път с тях – няма по добро време за това . Аз спирам дотук, тъй като колкото повече говоря, толкова по мъчително става чакането.

Ето и линк към албума Isolation от 2008.

За финал мога само да кажа:

I refuse to be part of а world, encouraging the suffering. The decline of beauty. The oppression. The depression. Though no deliberation to this fucking tragedy?

Who will be the voice for those who haven’t one?

Who will be the first to show humility?
Who will be the first to show morality?
Who will be the first to show empathy?
Who will be the first to show sincerity?
To teach me?

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Carpathian

  1. youbleedwesmile каза:

    Добре дошъл!

  2. Skunksa каза:

    Добре дошъл и от мен 🙂

  3. JollyStomper каза:

    Отличен пост 🙂 Страхотно начало за „Добре дошъл“ 🙂

  4. Pingback: Promises « SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s