Ceremony – Rohnert Park

Известно време се чудех дали да започвам тази публикация, като дори се консултирах и с другите момчета от екипа, но все пак решихме, че публикацията има място в Sofia Rebel Station, макар и да не отговаря напълно на концепцията ни да представяме нови групи.

Да, днес ще си говорим за група, която вече е била представяна тук, но наскоро издаде албум, който просто трябва да бъде отразен.

Ceremony е групата, а албума се казва Rohnert Park. За групата сме казали, каквото имаме да казваме вече (ТУК), затова ще се концентрирам върху албума

Искам да започна с едно уточнение или по-скоро предупреждение – това не са типичните Ceremony, които познаваме и обичаме, а албума е от онзи специфичен тип, който или обичаш, или мразиш. Предполагам, че доста хора ще бъдат хванати неподготвени от него и ще го оплюят, защото някои от песните просто никога няма да познаете, че са Ceremony, но все пак ще е добре да му дадем шанс и да видим какво е подготвила бандата. Все пак да говорим конкретно албума е доста многопластов и разнообразен, а типичните за групата бързи и агресивни, powerviolence-повлияни парчета, са представни отново, но и са прекрасно допълнение от доста по-мелодични (ако може така да се нарече хехе) парчета. Последното парче си бие направо на брит-рок и навява мисли за Blur/Oasis, но прави впечатление, че е 9 минути и ако изчакате мъчителната тишина (която е доста въздействаща след като сте преслушали всички и ви помага да си съберете мислите), ще бъдете възнаградени с едно доста интересно скрито парче. Нямам намерение да правя дисекция на всяка една песен отделно, защото искам да насоча вниманието ви към целият албум и неговата консистентност на емоции, чувства, агресия, недоволство, болка…

Като цяло аз направо се влюбих в албума и последните дни го слушам поне веднъж на ден, а по-често се хващам, че го слушам за трети или четвърти път. В него има някаква магия, която се ражда точно в разнообразието, малко по-бавните песни и контраста им с останалите. Получава се един същински трибют на осемдесетарския хардкор пънк или дори по-скоро, на шибания, истински и неподправен дух на същия този хардкор пънк. Албума е разтърсващ, размазващ, кърти и лепи плочки, избива риби/котенца/мозъчни клетки, маже, извозва, закрива, облива и т.н.

Чуйте го!

(Цък на обложката за сваляне)

ПП. Ронърт парк е градче, което се намира на север от Сан Франциско и е послужило за вдъхновение на бандата, докато записва този албум. Няма да превеждам, а просто ще цитирам думите им, за да не се изгуби нито един отенък:

Where the owls can’t seem to find, yet the geese are well known. Here, you are bound for the pageant, or bound for the bars. Fingers are pointed without the facts. Truth has no direction. You are useless here. Rohnert Park is desolate. Rohnert Park is majestic. (Болднатото може да се отнася и за албума… Велик!)

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Ceremony – Rohnert Park

 1. discoXdancer каза:

  Поздравления за това че са решили да направят нешо по-различно,но на мен не ми допада. И все пак парчетата Sick и The Doldrums са мега готини. Back in ’84 също е добро,другите са ми скучни.В интерес на истината и Still Nothing Moves You не ми допадна особено.

 2. Skunksa каза:

  Залагаш на по-типичния звук за бандата, макар и да ме изненадваш с The Doldrums, която звучи малко по-монотонно… Все пак всеки с вкуса си… 🙂

 3. pussy hole каза:

  Тръгнах да го преслушвам в 4 и 45 сутринта, когато е още тъмно, а ние още сънени. Първата песен почва с инструментал и напрежението да не се разсееш , преди да те е стреснал тежък ритъм е много голямо.Но някъде към 6тата песен се поотпуснах.

  Има няколко 1-2 странни песни, като Moving Principle, които са ми неподходящи тук, ако албума нямаше някаква тематика, но щом има- Rohnert Park, предполагам са подходящи за цялостното настроение.
  Terminal Addiction ми хареса най-много, която малко ми напомня на Discharge – Doomsday.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s