Blood I bleed – Massgrav сплит

Привет и от мен, който се завръщам с гръм и трясък (буквално) след известно отсъствие. За днес бях замислил да представя една друга група, но в полезрението/полеслушането ми попадна един толкова разтърсващ сплит, че просто бях длъжен да седна и веднага да драсна няколко реда по въпроса.

Blood I bleed и Massgrav съвсем наскоро пуснаха сплит с по 11 и 13 песни съответно, който е не просто разтърсващ, ами и ухопокъртващ и можете да добавите един свободен хвалебствен фрийстайл в рамките на 15 минути, където да изреждате клиширани фрази от тип къртене на фаянс. Сега да представим малко и за какво иде реч:

Blood I bleed са банда, която от графата „не съм ги чувал никога”, много бързо могат да скочат в графата „мамка им, много са яки и не мога да спра да ги слушам”. Момчетата идват от Холандия и преди са се подвизавали под името My Mind’s Mine, а в този сплит дори правят три кавъра на песни от предишната си група. Стилът им е една много интересна комбинация от powerviolence и по-типичен thrashcore, а също и някои доста отчетливи crust рифове, а за капак на всичко оставят и един лек и специфичен grindcore послевкус. Вокалът е направо демоничен, като бързо грабва феновете, а на моменти добива и някои леко плашещи нива – предимно е писък на пълна „газ”, но и понякога е подплътен с доста ниско и гърлено ръмжене.

Massgrav е група, която… не е много редно да преставям въобще, защото в моето съзнание всеки трябва да ги знае, но все пак. Шведи, абсолютно култови и свирят шокиращо бърз hardcore punk/fastcore с много thrash и crust елементи. Доста хора биха ги нарекли и powerviolence, но лично за мен самият им подход е просто по-различен с много, ама наистина много отчетлива crust/punk настройка. Вокалът е доста силен с типичен писък, като се забелязват и някакви по-хардкор ориентирани “singalong”-и (ако въобще мога да употребя подобно понятие в точно тази статия, но, по дяволите, чуйте просто barry manilow и…), за жалост пеят на шведски и не мога да разбера за какво иде реч като текстове, но от доста места казват, че са доста забавни. Извода е, че трябва да свалите този сплит и да научите шведски;

Заповядайте:

(ЦЪК на обложката за сваляне)

Двете банди могат да бъдат намерени на:

Blood I bleed Myspace

Massgrav Official Page

Massgrav Myspace

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s