05.05.’10 /H20 + Indignity + Brothers in Blood + Rezerven Plan

Дългоочакваният концерт на американската хардкор легенда H2o, тук в София вече е прекрасен спомен.

Топлият пролетен ден вече отминаваше, а пред клуб the Box, в центъра на София десетки хардкор и пънк фенове очакваха началото на „събитието на пролетта“, ако така мога да го нарека.

Както, сигурен съм, убедили сте се RE-ACT изправиха на ръба на възможното ситуацията в the Box, като вдигането на градусите започна още от подгряващия бг съпорт.

Подборката на групите бе повече от страхотна и за миг не съм се съмнявал в доброто им представяне пред публиката.

Първи бяха Резервен План.

Нашумялата мелодична-хардкор група вече има сериозни концертни изяви зад гърба си, а както се видя вчера и техните записи са добре познати на публиката. Силен сет за пловдивчани, които изпълниха най-енергичните си парчета, карайки публиката да танцува и да пее с тях. Силни отзиви за Резервен План, които макар и да имаха малко проблеми на Хардкор Екс-Масс концерта сега се представиха повече от отлично !!!

Веднага след Резервен План дойде време за истинската загрявка. На сцената излезоха Brothers in Blood. Добре познатата плевенска шайка взриви централния клуб с някои от своите най-добри парчета и предизвика сериозна масовка, която бе добра загрявка за предстоящият погром !!! Brothers In Blood на отлично ниво, както винаги.

И някъде тук дойде преломният момент в концерта. Излизането на Indignity на сцената предизвика невиждано меле. Хардкор-пънк шайката от Варна, типично в свой стил, изрина всяка една частичка съмнение, която може да съществува, че в България няма добри хардкор групи. Стегнат хардкор-пънк сет с класики и енергични парчета от Варна превърна малката заличка на the Box във врящ котел. Варненци отново направиха всичко възможно и разбира се, най-доброто за забавата преди H20.

От излизането на Indignity до края на самия концерт, като изключим паузата между българите и американците, бе нон-стоп погром. Под напора на публиката падна едно от загражденията в дясно от сцената. Десетки фенове на хардкор музиката се забавляваха искрено, макар и да бе 40 + градуса. В Клуба бяха разлепени съобщения, които гласяха, че H2o биха били благодарни, ако по време на концерта в клуба не се пуши. Бих казал абсолютно логична молба, с оглед на това, че the Box е безумно малък, а навалицата и недостига на кислород могат да изиграят доста лоша шега, така че не бива да се отдава единствено и само на факта, че групата е стрейт едж. Бях приятно изненадан от изпълнителността на публиката. Аз лично видях само един или двама, които да пушат по време на концерта.

Дойде време за това, за което всички бяха дошли. Резервен План, Brothers in Blood и Indignity вдигнаха страшно много летвата, представяйки България по най-добрия възможен начин, а на H2О не им оставаше нищо друго, освен да направят всичко възможно да блеснат.

След като изпълниха първото си парче, гостите от Америка, останаха изключително приятно изненадани от бруталният мошпит пред сцената, който по някое време се превърна просто в ръгане, тъй като нямаше място за каквото и да е друго. Американците споделиха, че снощният им концерт в Букурещ е бил страхотен, но не са очаквали да видят нещо подобно тук в София, което е не само повод за гордост. Шумно аплодирани американските хардкор идоли изпълниха още парчета, а температурата в клуба достигаше прага на допустимото. Пот, вода и стейдждайвинг. Така мога да определя обстановката пред сцената, където момчета, девойки и хлапета се забавляваха, докато H2O и компания впечатляваха с чувството, което влагат в песните си и невероятното си сценично поведение.

Общо взето американците оставиха без дъх българската публика, която дълго време скандираше “ H2O GO!“

Очаквано, събитието на пролетта предизвика невиждан интерес, който прерасна в необуздана радост и превъзбуда по-време на самия концерт. Трите български групи плюс гостите от Щатите – легендарните H2O взривиха клуб the Box в София, който от своя страна не вярвам да е минал без генерални щети. Концертът премина без видими и значими спречквания и проблеми и беше един истински празник за всички фенове. Можеме да се надяваме всички наши концерти да изглеждат по тоя начин.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

18 Responses to 05.05.’10 /H20 + Indignity + Brothers in Blood + Rezerven Plan

 1. I Drive Drunk To Smash Cop Kids каза:

  Imashe si pone 100 choveka. H2O razbiha mnogo seriozno!

 2. Skunksa каза:

  Снощи се получи един много силен концерт, където имахме щастието да видим как се забавляват много и най-различни хора, които пееха и танцуваха.

  Докато писах поста, който беше преди концерта дълго време се чудих дали да заложа на клишето и да задам един въпрос, който снощи H20 зададоха чрез една от най-емблематичните си песни – What happened the music and the message that I love?

  Ами след снощи мога да кажа, че тази музика е тук и е жива, в нас и чрез нас.

  Какво друго да кажа…

  Благодаря на Re-Act, че организираха този концерт.
  Благодаря на H20, Indignity, Brothers in blood и Резервен план за страхотното раздаване.
  Благодаря и на всички останали за това, че снощи се получи един концерт, който… ще помня дълго.

  Хареса ми, забавлявах се, хардкор пънка е жив:

  I feel it here
  The feeling is real
  It’s the only thing you
  can’t take away

 3. mm каза:

  Само вокала е стретедж.

 4. Елица каза:

  Ххх, иска ми се и аз да могех да присъствам… направо звучи нереално. Щастливци 🙂

 5. Decu каза:

  Нереално си и беше…
  Адски много съм доволна, прекарах си страхотно, а концерта ще го помня дълго…
  страшно енергично и бандите се представиха подобаващо…H2O просто РAЗЦЕПИХА!!!

 6. Струва си да се отбележи, че Brothers In Blood за първи път пред публика свириха кавър на Depeche Mode.

 7. xjohnnyblackx каза:

  Моето мнение е следното: Подгряващите банди доказах и показаха, че в България хардкорът продължава да е сила – лиричните и невероятни Резервен План, Брадърс ин Блъд, които не бяха свирили от сумати време показаха страхотна форма, Индигните – великани, които най-после бяха посрещнати както подобава в София. H2O трябваше да се потрудят доста за да впечатлят след подобно подгряване и успяха, наистина много надъхващи през целият сет нямаше спад в настроението. Мнението ми за публиката обаче не е само позитивно – това, че повечето хора уважиха молбата да не пушат в клуба е похвално и достойно за уважение, аз бях доста учуден, дали от уважение към групата или заради високите цени на цигарите е спорно 😀 Обаче беше пълно с пияни селтаци, просто картинката беше плачебна, то не бяха суплеси, то не бяха голи потни мъже, то не бяха неадекватници, които сами си падаха – пълна свинщина. А горкото клубче едва издържа обезумялата тълпа. Последното, което искам да кажа е, че всичко много хубаво – попяхме си, повеселихме се, но какво от това – всички знаеха текстовете, всички припяваха, но кой вярваше в това, което пее, кой разбираше какво пее, кой му придаваше реален смисъл. Аз лично видях много фенове, много консуматори, много хора, които слушат, но не чуват музиката, посланието… Хардкор сцената по нищо не се различава от поп културата, освен в различието на музикалните предпочитания и дрешките. Но това са си терзания на моята душа, лека ви вечер 😉

 8. discoXdancer каза:

  brothers in blood направиха много готин кавър на депеш мод. евала за което !!! 🙂 приятен концерт но наистина потта дойде в повече 🙂

 9. Джони Блек, наистина имаше пияни и заляни хора, наистина имаше цигарен дим, но пияните и пушещите на този концерт бяха много по-малко, отколкото на други концерти. В сравнение с отминали шоута наистина на това имаше много малко цигарен дим и много по-малко пиянски изпълнения. А сред тези пияни и съблечени момчета, които падаха по глави на пода има хора, които наистина от доста време са в хардкора и знаят за какво става въпрос, има такива, които са организирали концерти и са правили доста позитивни неща. Рости от HC Spirit също доста често се напива и е неадекватен на концерти, но е един от хората, които правят най-много неща в сцената. Да не говорим пък за изпълненията на едно височко и едричко момче, което е вокалист на Rejection, как на всички концерти се изживява като камикадзе, след като е заредил с твърдо гориво. Сега конкретно на този концерт и вокалиста на Indignity беше видимо подпийнал, но това не попречи да си знае всичките текстове и да направят як сет.

  Straight & Drunks unite!

 10. JollyStomper каза:

  Критики към публиката може да се правят винаги. Колегата Джони Блек е погледнал от интересна гледна точка на събитията и в известна степен съм абсолютно съгласен с него, но не мога да не подчертая, че за разлика от други мащабни концерти и фестове, в които участват хардкор и пънк групи, на този нямаше ВЕЛИКИ изцепки. Под велики изцепки визирам – побоища, скандали, дори прекратявания и пр. изстъпления, които са плод на нестихващата омраза между младежките култури.
  Пияни, заляни и селяни ще има винаги.
  Честно да си призная и аз бях пийнал, но не съм попречил на никого, тъкмо напротив – считам, че всички заедно се забавлявахме добре.
  Тъкмо заради това в поста си съм отразил положително събитието и откъм публиката.

 11. Стефан каза:

  straightfromtheinside, ще се обърна само към последното ти изречение, като ще кажа, че Ицо на този концерт си беше направо трезвен. 😉 Не мога да преброя концертите, на които съм им бил, но този беше може би най-силният.
  Като цяло, без да визирам групи, концертът се получи много добре. H2O се представиха повече от добре и многократно оправдаха усилията, които положих, за да дойда до София. Освен Чочо и аз много се учудих, и се зарадвах приятно, че не се пушеше масово в клуба. Пушач съм, но ми беше много по-приятно без задушливият дим в и без това малката кутийка без вентилация. Относно пияните и заляни маймуни, много съм за такива индивиди да бъдат изнасяни от заведението. Клубовете за концерти не са места за запой!

 12. Е, аз също съм бил на много концерти на Indignity и написах за Ицо, че беше подпийнал, няма спор, че често излиза да пее доста по-отрязан.

 13. xjohnnyblackx каза:

  По никакъв начин не съм се опитвал да свържа пияните с тези, които не правят „нищо“ за сцената 😀

 14. Ростислав каза:

  Юнашкото пиене също допринася за сцената 😀
  Та нали това е половината печалба на клуба. А по другите страни дори и цялата, тъй като клубовете там не вземат процент от входа.
  Та за да има концерти, трябва да има клубове, а за да има клубове, трябва там да се консумира хаха

  Шегата на страна, но наистина би било по-трудно, ако клубовете не правиха оборот, а организаторите плащаха 50% от входа на тях. Съответно и билетите щяха да са по-скъпи, а хората по концерти – по-малко. Друг е въпросът обаче за това дали имаш мярка и дали не проваляш концерта за околните с пиянското си поведение.

  Между другото преди година и половина, ако не се лъжа, бях на безплатен концерт на Leftover Crack в Солун на открито. Организаторите просто бяха направили импровизиран бар, за да си избият разходите и не вземаха вход.

 15. Pingback: Still Screaming « SofiaRebelStation

 16. Pingback: Last Hope + Hitman + B.F.D.M. « SofiaRebelStation

 17. Pingback: 2010 година във факти и събития « SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s