Birds of a feather

Още от стартирането на Sofia Rebel Station като проект, си бях наумил да пиша за днешната банда, но толкова пъти започвах и седейки безмълвно пред празната уърд-страница и ме обземаше страх. Страх, че няма да мога да опиша емоцията, която изпитвам, когато слушам тази банда. Та това беше и първото LP, което съм си купувал на винил, тази група косвено се превърна в причината да насоча усилията си от купуване на дискове към плочи.

Birds of a feather е група с интересна история или по-точно група, чиито членове имат интересна история, защото самата банда е сравнително нова като проект, но е съставена не от млади и ентусиазирани хардкор хлапета, а от улегнали хардкор „мъже”, които са в късните си 30 и гонят четеридесетака. Ветерани, участвали активно в европейската стрейт едж хардкор сцена още от създаването й, помнещи славните времена на youth crew и осемдесетарските хардкор концерти и attitude. Мъже, които имат какво да кажат и на какво да научат младите и ентусиазирани хлапета, хвърляйки един своеобразен мост между поколенията.

В момента в който пиша тези редове с откровения, за пореден път съм си пуснал плочата на грамофона и усещането, музиката и атмосферата сякаш ме връщат в онези славни години на хардкор пънка. От холандците Birds of a feather можете да очаквате много качествен oldschool hardcore в най-добрите традиции на youth crew вълната. Е, аз може и да съм пристрастен, но искрено смятам, че групата си заслужава да бъде чута, защото определено има какво да даде на слушателите и феновете на хардкора.  Е, заповядайте и самото LP – The past, The present:

Birds of a feather – The Past, The Present

След като дам линк за MYSPACE-а им, искам само да вметна, че към плочата в комплект идва и една книга, която е озаглавена: THE PAST THE PRESENT 1982 -2007: A History of 25 years of European Straight edge. Размазващо!

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s