Mind Pollution

Днес искам да ви представя единствения албум на една кръст група от полския град Познан, която – въпреки кратката си история и дискография – смятам за много интересна и изключително силна банда.

Дискът „Spalone Dusze“ е единствен албум на Mind Pollution, но е великолепно издание – диджипак с добър кръст артуърк и страхотни текстове на полски (с преводи на английски във втория панел на диджипака). Но тъй като си купих диска преди няколко години, а вече е трудно да бъде намерен, то искрено се надявам да отдадете заслуженото внимание на тези емпетройки и да усетите музиката на Mind Pollution. А музиката е тежък кръст, преливащ в бавни и мелодични слъдж части. Невероятен микс от Tragedy и Neurosis, но с текстове на полски език и уникални женски вокали. Композициите са доста сложни и дълги, така че ще ви трябват поне по няколко слушания, за да хванете всичко от албума. Като най-въздействаща песен ще определя „Nigdy Się nie Zapomina“ (Никога няма да бъдете забравени), чийто текст е в памет на жертвите в Беслан.

След като Mind Pollution се разпадат част от членовете на групата, включително и вокалистката, започват слъдж бандата Next Victim.

Mind Pollution – „Spalone Dusze“

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

One Response to Mind Pollution

  1. discoXdancer каза:

    Сега ги слушам.МНооого здрави.А вокалът-ауууууу.Ако имаха и некво виолончело направо нямаха да имат равни. КАто стана дума за виолончело- MALACHI. Фърлете им 1 ухо.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s