Криза + Нови Цветя /22.03.2010/

Гребени, десетки метри кожа, десетки чифтове кубинки, десетки значки и .. мирис на едно отминало време.

Среща на три поколения фенове на тази музика събра тумба хора ( от младежи и тийнейджъри до зрели и улегнали вече хора ) в клуб „Фенс“. Поводът бе съвместен концерт между Криза и бг легендата Нови Цветя.

За всички фенове на класическия пънк името Нови Цветя освен приятни спомени носи и много и все тананикани мелодийки. Ще започна от там, че за мен бе особено приятно да видя на едно място хора от първата генерация субкултурни пичове в България до последната такава – техните деца. И в цялата тази гама много познати физиономии, които се бяха събрали в топлата пролетна вечер на работния Понеделник, за да видят един много добър концерт.

За всеобщо учудване, или може би не, първи излязоха да свирят именно Нови Цветя. Хубав сет – все класики и познати парчета взривиха клуба в столичния град. Рок барът се тресеше под мощното пого, заформило се пред сцената, а в крайна сметка свидна жертва дадоха – един прожектор и стойка за микрофон. Експлозивното начало разтърси из основи „младо и старо“, а после концерта протече по познат ход. Много бира, пот от танци и весели физиономии заформиха задушевен кръг в клубчето, а „старите кучета“ изобщо не си даваха вид на изморени. Като че ли публиката не бе доволна от сравнително краткия сет на групарите от Кюстендил, за това дълго продължиха и овациите.

В последвалия, най-интересен за мен момент се случи нещо, което трябва да бъде отбелязано. На сцената формацията се промени рязко, а пред прожекторите се появиха няколко човека, които запалиха фитила на концерта..

С възгласи „ДДТ! ДДТ! ДДТ!“ бе ознаменувана появата на първата българска хардкор-пънк група ДДТ. За мен и за повечето посетители мигът бе върховен. Макар и в непълен състав, макар и не зад инструментите, импровизираното включване осъществиха 80% от членовете на бандата плюс членове на Нови Цветя и Разврат И Поквара. С класиките „ДДТ-Пънка няма да умре“, „Ние сме кретени“ и др. събитието доби исторически характер.

Малко след това зад инструментите се появиха Криза. От мен групата получава отлична оценка. Стегнат сет – агресивен пънкрок с някои хардкор елементи, а настроението бе повече от повишено.

Групата празнува 2 години от своята поява и прекара рожденния си ден пред препълнен клуб, който ги аплодираше. Познатите на публиката песни довършиха и малкото останали здрави и прави в погото пред сцената, а останалите със задоволство се оттеглиха на заслужена почивка преди поредния работен/учебен ден.

Мероприятието получава заслужено много висока оценка, както и препоръка към всички да посетят всички бъдещи събития с участието на тези имена.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , . Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Криза + Нови Цветя /22.03.2010/

 1. oie-e каза:

  страшно кончерто стана … и мястото и хората и настроението -:)

 2. Haralapmi каза:

  Супер атмосфера, истински пънк, доволни лица които не се бяха виждали от години…. найстина се получи пънк събитие.
  Да, господа, в България Пънка е жив!!!!!

 3. youbleedwesmile каза:

  Еха, „D.D.T.“.

 4. Pingback: Пънк по време на криза « SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s