Anomie

Anomie или аномия е гръцка дума, идваща от отрицателната частица „а“ и „nómos“ – законност, ред. Така че името на групата буквално означава незаконност, безредие, нестабилност. Доста пънкарско име за група, но всъщност Anomie са доста от повече от поредната  агресивна пънк-рок група, с посредствени музикантски умения и омраза към обществото.

Anomie започват в края на 1993, когато се разпада Escape. Членовете на Escape намират китариста Джон, който пък вика в групата негов приятел от училище (тогава само на 13 години!!!), който да им бъде барабанист. Съставът на групата е: Катлийн (вокали), Джон (китара), Реми (барабани), Жил (бас). Въпреки крехката си възраст те започват да правят невероятни песни с много интелигентни и премислени текстове, занимаващи се с лични и социално-политически проблеми.

Заедно с групи като Fingerprint, Jasemine, Undone и Ivich те стават една от групите, които са считани за основоположници на уникалния френски емокор стил. Anomie смесват невероятните си женски вокали и интелигентни текстове с най-доброто от американския емокор, пънк-рок, кръст, хардкор… Групата съществува до 1997, а след края на Anomie всеки започва нови проекти, като групите с тяхно участие са An-Attâ, Leka Tchipa, Anitza, Cromwell O и феноменалните Anna O, за които си струва отделна тема.

Представям ви дискографийното CD на Anomie, което съдържа целия им записан материал (общо 23 песни) от 1994 до 1997 година. Предполагам ще се хареса на всички почитатели на емокор, поп-пънк, хардкор, пънк-рок и кръст жанровете.

Anomie – „Discography 1994 – 1997“

Та, това е от мен за тази седмица. Очаквайте още емо, пънк и хардкор приключения в следващите седмици! Надявам се Скункса да хареса Anomie, като един виден почитател на емо-стила и на групите с женски вокали.

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

3 Responses to Anomie

  1. JollyStomper каза:

    Бандата е страхотен гол.

  2. Skunksa каза:

    На Скункса му харесаха адски много – поздрави, че ни представи бандата. 🙂

  3. Pingback: The Third Memory « SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s