V/A Smashing Odds Ness“ vs. V/A Meaningful Consolidation

Продължаваме японската тема, която се опитвам да докарам до някаква цялост. След представянето на няколко японски хардкор-пънк групи реших, че е време да представя две компилации, които представляват хронография на японската кръст-хардкор-пънк сцена 80-те и 90-те години… За мен и двете компилации са сравнително нови, но съдържат познати имена.

И така.. без излишни словоизлияния ..

Компилацията е издадена в самия край на 80-те години от Odds Ness Records, които са направили една не лоша подборка. Изразявам се малко резервирано, поради простата причина, че до скоро голяма част от групите бяха напълно непознати за мен. След кратко „обследване“ около имената разбрах, че компилацията събира една не малка доза от японските хардкор звезди. Особено това се отнася за Death Sides, но и останалите групи – Don Don, Cruck, Mink Oil, Idora не се представят по назад. Общо взето тази компилация от 5 групи и 8 парчета представлява една изключително двъхновяваща 8“ плоча. Препоръчвам я на хората, които се запознават тепърва със суровият японски кръст и хардкор-пънк. Много енергия в безпогрешна доза.

V/A SMASHING ODDS NESS!!

Измисленото от мен съравнование изглежда направо порочно, когато човек се запознае и с двата записа. Но целта ми е съвсем различна. За разлика от Smashing Odds Ness!!, тази компилация събира качествено различно разнообразие от групи.

Meaningful Consolidation събира деведесетарски японски групи. От суровия d-beat/hardcore на Disclose до кръста на Defiance пътя е не много дълъг, но доста разнообразен. Компилацията е напълно изчерпана. Издадена през 1996г. представя сборник на групи, една декада по-късни от горните. Интересно е да се проследи това развитие.

V/A MEANINGFUL CONSOLIDATION

П.П. Личен фаворит са ми Disclose !!

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to V/A Smashing Odds Ness“ vs. V/A Meaningful Consolidation

  1. uncivilization каза:

    Компилацията Meaningful Consolidation е много силна, не спирайте да качвате такива хубави неща 🙂 Имам молба, към хората, които качват. Моля ви, ако намерите нещичко на Va’ adat Kashut ще съм безкрайно благодарен, аз не мога да намеря никъде… 😦 :))))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s