Малко Събития…

В края на тази седмица станахме свидетели на две поредни събития, които заслужават вниманието ни. Искам първо да изкажа радостта си от факта, че подобен род събития вече не са рядкост.

Доста противоречиво беше Beefeater London Dress Code 70’s, в парти център „4-ти километър“ в четвъртък.

Модно ревю на студенти от НХА, плюс очеизвадната скъпа промоция на английската фирма за алкохол бе на пръв поглед резултатът от събитието.

За мое щастие пропуснах дефилирането на ултра-грозните модели, до дупка клиширани и аплодирани от още по-клиширани посетители и успях да стигна до парти залата след като „киселите“ арт-личности напускаха. Огромният и май единствен плюс на това събитие бе DJ Longevil. Пренасяйки ни в епохата на 70-те години на отминалия век, станахме свидетели на един невероятно добре подреден плейлист, разказващ цяла приказка само чрез заглавията на парчетата, които обходиха целият пънк период на 70-те.

Парти Център „4-ти километър“ е място, което не е пригодено за много масови събития. За огромно наше съжаление, клубът беше домакин и на второто посещение на американците Агностик Фронт. Предполагам повечето хора си спомнят какъв ад беше. И на това парти не му беше писано да бъде комфортно организирано, но като че ли този път проблеми с пространството нямаше. Но, 4-ти километър е буквално „На майната си“, така че, ако имаш нещастието да живееш в западен квартал трябва да си приготвиш тлъста пачка само за превоз обратно до дома.

Като изключим театралите, фешъните и огромен брой момчета и момичета, които нямаха представа къде са попаднали впечатлението ми е що-годе добро. Познати физиономии, които опитваха Джин с Тоник за 4 лв. ( в този коктейл имаше толкова Джин, колкото вода в Сахара ) се поклащаха под ритмите на добрият диджейски подбор. Препоръчвам събития, на които диджей ще бъде Longevil

Следващото събитие, което ще изкоментирам е от вчера. Хардкор концерт с участието на Everybody hates this ( бившите Rise Up ) и безспорните софийски легенди Vendetta.

Мястото ви е добре познато – клуб the Box. Не веднъж са обсъждани плюсовете и минусите на този клуб, но за сега това е единственото място, на което е възможно провеждането на такъв тип концерти. Както подчертах the Box е малък, тесен клуб с много лоша вентилация. Това се прежалва, но когато има 200 + човека вътре е абсолютно възможно да получиш асматичен пристъп. Това, което ми направи впечатление е типично българската ни черта никога да не започваме на време. Обявеният за 20.00 концерт е допустимо да закъснее с 15 минути или дори 30 минути, но час и кусур вече е излишно внасяне на напражение.

Като цяло петъчната забава премина добре. Първи бяха Everybody Hated this, които изкараха бърз и стегнат сет от парчета, с които зарадваха своите фенове. Голямото множество от хора, обаче, очакваха Vendetta. Около 15 минути след края на техния сет легендарната софийска група излезе, за да докаже защо е един от безспорните лидери на хардкор сцената в България. Честно казано, рядко можеш да станеш свидетел на толкова брутален и първичен мошпит с почти всички негови елементи, които могат да се поберат в отеснялата ни зала. Хубаво е да видиш приятели и познати, които дават всичко от себе си пред сцената… За мен Vendetta показаха освен, че са на европейско равнище, но и сериозно израстване. Противно на нагласите, че свиренето на нови парчета за сметка на добре познатите стари ще „скофти“ положението, се оказа, че старите кучета имат какво да покажат. Отлично впечатление у мен остави факта, че вендетите пеят за строго социални проблеми, отлично синхронизирани текстове с първичен хардкор-пънк, който накара публиката почти да разруши добре познатото ни място. След края на концерта всички останаха с доброто усещане за едни добре прекарани час и малко.

Като цяло подобен род събития съдържат в себе си плюсове и минуси, но е добре да не бъдем нито слепи оптимисти, нито хейтващи критикари, а да извличаме позитивите от ситуацията. В извод на това мога да кажа, че двете събития имаха своя принос.

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

1 Response to Малко Събития…

  1. destrudo каза:

    Хаха, а на мен Vendetta, сравнено с reunion-а им на общия концерт с Knuckledust, ми се стори безкрайно културно и кротко (: Инак малко кратичко беше – тъкмо набрах инерция, а те взеха, че си изкрещяха крещенето. Но като цяло наистина впечатленията ми са приятни.
    Между другото, учудих се на закъснението, защото ми е направило впечатление, че в The Box обикновено почват съвсем по часовник… шанс.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s