Battalion of saints

Когато говорим за хардкор пънк обикновено визираме даден музикален стил, но днес ще поговорим за една бандата Battalion of saints, която не просто свири безкомпромисен хардкор пънк със значително британско влияние, а за хардкор пънк начина на живот, който тази банда води, а не просто пее за него.

Battalion of saints идват от Сан Диего, като са и основната банда в региона, която и редовно изнася концерти в Лос Анджелис. Името им е и едно от най- ироничните в цялата сцена, защото членовете на бандата може да са всякакви, но определено не са светци. Достатъчно показателен факт е, че от оригиналните членове е жив само един – Джордж Антъни (който е и двигателят на бандата), а останалите четирима са починали + две роудита, като равносметката е един случай на СПИН, едно самоубийство и останалото свръхдози. Самата история на бандата в оригиналния им състав от 1980-а до 1985-а година (през 90-те Джордж се събира с Тери Боунс /Terry Bones – Discharge, Broken bones/, за да въстанови бандата) е изпълнена с куриозни случки или най-обикновени свинщини – изневери (членове на бандата спят с приятелките на други от бандата), кражби помежду им, даже един от членовете влиза в затвора, защото е прегазил човек. И въпреки всичко това не е нищо в сравнение с техните фенове:

George Anthony: „Имахме един приятел, който се казваше Майкъл Дрискъл и обираше банки, облечен с тениска на Battalion of saints. Една вечер си висяхме в къщата на Крис (Смит), когато вратата бе разбита на трески и вътре влетяха агенти на ФБР, които насочиха оръжия в лицата ни и започнаха да разпитват: „Къде е Майкъл Дрискъл? Знаем, че сте от една банда.” – „Не, ние сме група!”. Агентите започнаха да претърсват всичко, а отгоре на телевизора седеше цел един картон с LSD, който те изобщо не видяха. Тогава се обади и Майк и му казах, че полицията е при нас, при което той поиска да говори с някой от агентите и като му подадох телефона каза на ченгето, че ще убива по един полицай за всяка минута, която ни държат нас. След време го хванаха и го осъдиха на 365 години, а като го заведоха в Ню Йорк той се опита да избяга, а впоследствие и да се самоубие, като е отвил електрическата крушка, напълнил е мивката с вода, стъпил е вътре и е бръкнал във фасунгата – не успя да се самоубие, но остави целият затвор на тъмно. А на нашите концерти продължиха да се мотаят агенти на ФБР.”

Какво може да каже човек повече – просто чуйте тяхното 7’ ЕР от 1982-а (любимата година), което се зове Fighting boys:

За повече информация може да посетите:

Официален Myspace

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Battalion of saints

  1. discoXdancer каза:

    човече! ебаси информативния пост !!! евала ти правя,свалям веднага 🙂 трябва да уважаваме и да се информираме относно старите банди 🙂

  2. Skunksa каза:

    Емиииии, това е интересно според мен хе-хе..

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s