Uniform choice

Uniform choice е хардкор пънк група от Huntington beach (Калифорния), която става типичен представител на „следващото поколение” хардкор пънк групи. За разлика от първите групи, които имат вид и слава на наркомани, втората вълна и в частност емблематичния вокалист Пат Дубар и барабаниста Пат Лонгри представят в калифорнийската сцена стрейт еджа, здравият и спортен външен вид.

Ето и историята за създаването на бандата, разказана от Пат Дубар:

„Историята за това как аз станах вокалист на бандата, всъщност е доста интересна. Едно момче имаше китара, а друго – бас. Пат Лонгри и аз бяхме приятели в гимназията, затова мятахме ези-тура, за да видим кой ще пее и кой ще е барабанист. Нито един от нас искаше да бъде на барабаните, защото това искаше сериозна инвестиция. Аз започнах да пея, защото спечелих тази игра. Първото ни участие беше няколко дни по-късно, като пяхме на някакво парти. Имахме само една авторска песен, която се казваше „Neighbors suck”, защото съседите ни се обадиха на полицията още първият път, когато се събрахме да репетираме. Освен нея, правихме и кавър на “Belsen was a gas” на Sex Pistols. Свирихме само тези две песни – отново и отново, сигурно десетина пъти всяка, като всичко завърши с бой, защото започнаха да мятат вода и всякакви предмети по нас. Общо взето това беше и първото ми преживяване на „сцена”.

За мен Uniform choice са страхотна банда, която има точно онзи специфичен звук на истински, злобен, бърз хардкор пънк, отпреди да започнат метъл влиянията. Адски енергична банда, която е и едно от лицата на осемдесетарският стрейтедж хардкор.

Пат Дубар: Хардкора днес се възприема като нещо забележително, но той се появи от гнева и яростта на всичките онези деца с провалено битие. Ако сега отидеш на шоу, няма нужда да се притесняваш, че ще се появят 40 ченгета, които да пребият всички. Не беше модерно, даже беше толкова немодерно, че болеше. Бидейки толкова малко и толкова далеч един от друг, ни правеше лесни мишени за всички. Тогава хората бяха хардкор, защото нямаше какво друго да бъдат, защото трябваше да бъдат. Не мисля, че хората ставаха хардкор, за да правят пари и да забогатеят, защото това просто не можеше да се случи.

Сега ще ви представя техният албум Screaming for change от 1986-а година:

За да чуете бандата, може да посетите техният Myspace профил:

http://www.myspace.com/uniformxchoice

Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Uniform choice

  1. freddy каза:

    това е уникална група!!!! досега не я бях чувал (което ме е срам да си призная….) ! стрейт едж-а е много добър избор за хората, но малцина са тези , които поемат този път…..
    пазете се чисти !

  2. Pingback: Unbreakable « SofiaRebelStation

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s