Moonwalk Skinhead Anthems

Британското движение скинхедс се заражда през 60-те в Англия, като в първия период от своето развитие се опира на два извън-домашни стила музика и култура, идващи от Ямайка. Това са СКА и Реге музиката.
Радостен съм да разбера, че една от темите, по които съм най-компетентен има почва и интерес тук, за това с удоволствие често ще ви подсещам за традиционното скинхед звучене от онези години.
Когато говорим за подобна музика, всеки един ценител и колекционер на тези стилове може да потвърди, че има набор от любими и редки записи. Благодарение на това мога да кажа, че известна част от тези записи, конкретно по темата представляват компилации, сборници направени от издаващия лейбъл, събрал най-добрите парчета от даден период. Когато говориме за такава музика често ще ви запознавам именно със сборници, но не-рядко и с изпълнители .
Използвам мястото да благодаря на хората в България, които се занимават активно с организирането на партита и ивенти, свързани със ска и скинхед реге музиката.
Днес в първото си „предаване“ на тази тема ще ви представя една класическа плоча, издадена от Treasure Isle. Говоря именно за „Moonwalk“ Skinhead Anthems.

Тук ще намерите прекрасна подборка от страхотни скинхед реге скорчъри на всякакви теми. Силно се препоръчва на феновете на ямайските ритми и тези, които харесват нежна, но същевременно енергична музика.
Наздраве.

Тази компилация достига до вас, благодарение на безрезервната подкрепа на български е-скинзин „ГОРДОСТ“

About JollyStomper

Не поглеждай назад - там няма нищо. Нито крачка напред - избягваш всички.
Публикувано на Uncategorized и тагнато, , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s